Ce treabă are educația sexuală cu biserica?

– Vrem o țară ca afară?
– Da!
– Ca Germania?
– DA!
– În Germania este obligatorie educația sexuală.
– A, păi nu așa…

Parcă în 2012 trebuia să fie Sfârșitul Lumii, nu 2020. Nu de alta, dar a cam luat-o totul razna, atât offline, cât și offline. Dar ce nu înțeleg eu e ce treabă are Biserica Ortodox Română cu educația sexuală? Serios, care e problema lor? Mai puține minore vor fi mămici, deci mai puține botezuri sau ce? Cu ce afectează educația sexuală (obligatorie în țări civilizate, vezi Germania) treburile bisericii? Nu de alta, dar BOR, acest aducător de voturi, a făcut posibilă această știre: Predarea educației sexuale în școli a fost eliminată din lege la propunerea PSD și PNL. A fost introdusă în loc educația sanitară, dar numai cu acordul scris al părinților. (G4MEDIA).

România este ţara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa. Și de aici ne ducem la ce spune Tudor Galoș pe blog: “De fapt violul nici nu ar trebui să existe conform părerii concetățenilor noștri – 55% dintre români consideră că există situații când contactul sexual fără consimțământ este justificat. Bineînțeles că acest procent este cel mai mare din Uniunea Europeană. Mergând mai departe, din același studiu observăm că 30% dintre români credeau că de vină era consumul de alcool și droguri, 26% justificau contactul sexual fără consimțământ prin faptul că victima a mers de bunăvoie acasă la cineva, 25% credeau că aceste lucruri se întâmplă din cauza unor „haine provocatoare sau sexy”, 22% spuneau că victimele violului „nu spun clar nu sau nu se opun fizic”. Remember cazul Rimaru? Oare ce-o mai face, pe unde își regretă el faptele? E bine, vă spun eu, face body building și le-a dat în judecată pe cele care au afirmat că le-a hărțuit sexual. Puteți urmări evoluția AICI, următorul termen este în Septembrie.”

 

Radu Dumitru se întreabă (bine), pe lângă câteva excepții care nu sunt din rândul celor cu sute de mii sau milioane de followers: Și totuși, unde sunt femeile influencer în această perioadă? Au fost două scandaluri într-o săptămână pe teme ce-ar trebui să facă toate femeile să sară indignate din scaun: cosmetice cu probleme și apoi afirmațiile unui vlogger popular despre cum femeile care se îmbracă prea sexy cer să fie violate.

 

Foto: FB/Pisici Politice

 

O soluție ar fi și ce spune Alex Tocilescu:

“De exemplu, putem face o campanie dedicată părinților: trimite-ți copilul la ora de educație sanitară sau altfel o să o lase pe o fată gravidă și o să plătești tu pentru el o pensie alimentară de 2500 de lei pe lună. Știu că nu-i adevărat, dar multe lucruri nu sunt. Eventual punem un disclaimer mic în care zicem că mințim, oricum nu-l citește nimeni.

Evident, și mai mișto e să facem o campanie adresată copiilor. Asta e și mai simplă: n-avem decât să le zicem că la ora de educație sanitară se vorbește mult despre sex. Să le trezim curiozitatea, că dacă vorbim cu copii de-a șasea, interesul e deja treaz. Anyway, dacă-i convingem că la ora aia se întâmplă ceva cool, o să rezolve ei partea cu acordul părinților; fie le spun că-s curioși cum e cu educația sanitară și că vor să afle cum te speli corect pe dinți și îi conving să semneze hârtia, fie fac ce ar face orice copil normal, adică printează acordul și falsifică semnătura părinților. Cam asta-i tot.”

 

O altă soluție, de avarie, ar fi clipurile pe care le fac cei de la SEXUL vs BARZA.

 

Între timp, în aceeași Românie a nimănui: Cazul Floyd de România. Niciun vinovat, la 10 luni de la decesul bărbatului din Vatra Dornei presat la pământ de jandarmi

 

Iar Roxana Hurducaș se întreabă și ea, ce treabă are religia cu educația sexuală. Și plusează:

➡️ Nu văd ce-are de-a face religia cu educația sexuală, de ce și-ar da cu părerea Biserica pe tema asta?!

➡️ Facebook mi-a dezamăgit așteptările. Înainte să am cont, mă așteptam să fie un fel de centru multicultural, acum mi se pare un fel de groapă cu nisip a adulților. E Instagram pentru bătrâni, pe scurt.

➡️Mi se pare inacceptabil ca în anul 2020 să avem oameni discriminați pentru culoarea pielii, pentru gender, pentru câți bani au în buzunar. E o chestie care nu ar trebui să se întâmple și care nu are DE CE să se întâmple. Am donat zilele trecute pentru un fond din care se plătește cauțiunea celor arestați în protestele izbucnite ca urmare a morții lui George Floyd.

➡️ Faima pe net a devenit un drog.

➡️ M-am gândit să renunț la social media pentru că am realizat că îmi sunt influențate deciziile de oamenii pe care îi urmăresc. Încerc să fiu mai conștient de ce las să mă influențeze și ce nu.

Sunt opiniile unui adolescent de 16 ani. Mai are și altele, la fel de valoroase, pe care le puteți asculta aici ➡️ https://www.familianetraditionala.ro/marc-16-ani-in-oglinda-din-baie-facebook-este-groapa-cu-nisip-a-adultilor/

Cele mai bune lecții le primim de la copii. Poate ar trebui să le punem scena și microfonul la dispoziție mai des!

 

 

Iar dacă v-au scăpat subiectele Plush Bio, vlogger-ul Colo, dar și multe altele, Mariciu și Zoso le toacă săptămânal într-un Orice Altceva Podcast.

 

 

Lasă un răspuns