Cum vă împăcați cu durerile de spate, de când munciți de acasă?

Habar nu am când au trecut trei luni de când am scris articolul Voi cum faceți să nu o luați razna?, dar acum am altă curiozitate legată de situația pandemică ce ne-a activat multora munca de acasă. Adică sunt sigur că nu sunt singurul care s-a lovit de dureri de spate de când cu #WorkFromHome.


Da, știu, și la birou stăteam câte 8-9 ore pe scaun, la fel și acasă, dar mai scriu pe blog, mai stau pe net pentru una alta, deci în cazul meu au devenit cel puțin 12 ore de stat pe același scaun și… nu mai fac mișcare ca înainte de COVID-19. Foloseam metroul, iar între casă-metrou-birou și retur aveam 6 km de mers pe jos zilnic, în unele zile săream chiar spre 9-10 km, adică făceam relaxat cel puțin 30 de minute de mișcare, cele recomandate.

Acum, în afară de pauze scurte până la bucătărie și mers la cumpărături, mai rar ies la o plimbare sau fac ceva exerciții fizice. Tocmai de aceea, după vreo 6 luni, am ajuns să am niște dureri de spate destul de deranjante, așa că într-un weekend am ieșit cu niște prieteni la o plimbare pe Calea Victoriei, la o înghețată, la ceva de băut, astfel încât la finalul zilei atinsesem 10 km de mers pe jos. Doar că mi-a făcut mai mult rău decât bine, mai exact… durerile de spate s-au intensificat atât de tare, că timp de o săptămână nu prea am putut dormi – nu exista poziție în care să stau întins și să nu mă rupă de durere mușchii aflați în stânga și dreapta coloanei.

Am căutat niște exerciții pe care le-am făcut acasă, pe o saltea de fitness a soției, apoi am tot fost targetat de reclame pe Facebook cu diverse perne ortopedice pentru pus pe scaun, și chiar mi-am luat-o ieri pe asta. De atunci reclamele nu mai încetează să mă urmărească, perne pentru șezut, perne ortopedice, scaune cu masaj și alte cele. Mă rog, singurul lucru pe care mi l-am mai achiziționat a fost un suport reglabil pentru picioare (acesta), iar acum biroul meu zici că e desprins dintr-un film SF.

Mă rog, lenea și-a spus din nou cuvântul, după vreo săptămână de antiinflamatoare și exerciții la saltea, durerile s-au mai ameloriat, așa că am revenit la ritmul de lucru de dinainte de dureri, dar sunt curios voi cum vă împăcați cu durerile de spate și cum le rezlovați, nu de alta, dar am tot văzut postări pe net de la mulți amici care se văitau și ei, deci clar e o problemă des întâlnită de când cu munca de acasă.

Lasă un răspuns