Vaccinul Pfizer ar avea o eficacitate de 90%. Vi l-ați face?

În cea de-a treia fază de testare clinică, unde se verifică eficacitatea și siguranța la scară largă, vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 ar fi 90% eficient în a preveni infecția cu noul coronavirus la oameni. Detalii mai jos, dar întrebarea este: v-ați face acest vaccin? Nu de alta, dar Comisia Europeană tocmai a anunțat că va semna un contract pentru 300 de milioane de doze.


Treaba stă cam așa:

  • A treia fază a testelor clinice făcute de Pfizer a implicat 43.538 de participanți injectați. Aceștia au primit fie două doze de imunizant sau două doze de placebo… și se pare că 90% dintre primii participanți au devenit protejați de virus, la 28 de zile de la administrare vaccinului.
  • Se dorește obținerea autorizării de urgență de la autoritățile americane de reglementare, dacă cercetările suplimentare arată că vaccinul este și sigur.
  • Pfizer și BioNTech speră să poată produce 1,3 miliarde de doze până la final de 2021. Acum întrebarea mea este dacă trebuie să refaci dozele la un interval de timp și care ar fi acela? Ok, două doze, țac-pac, ai rezolvat, dar nu știu dacă va fi atât de simplu. Dacă ați văzut pe undeva informația asta, dați și voi un link, pls.
  • BBC spune că e nevoie de două doze de vaccin, făcute la distanță de 21 de zile, dar logistica va fi puțin problematică, vaccinul trebuie ținut în unități de frig performante, la -80 de grade Celsius.
  • Ah, și ca să vă răspund… DA, aș face vaccinul imediat ce ar fi posibil (adică după vaccinarea persoanelor din grupele de risc, personalul medical, polițiștii, pompierii, profesorii etc). Poate așa pică scenariul sumbru cu 2024/2025, pe care eu mi-l setasem mental, ca final al crizei pandemice de Covid-19.
  • Voi vi l-ați face? Și de ce?
  • Ah, fun fact – după anunțul Pfizer, acțiunile Zoom au scăzut cu peste 17%, iar cele Netflix au pierdut și ele peste 8%. (via Alex)


Surse: Digi24, BBC, Reuters (foto), Biziday

Lasă un răspuns