Cele mai căutate 100 de piese pe Shazam (all time)

Mi-aduc aminte și acum, că prin 2008 aveam un Nokia 6330, dar văzusem la un prieten primul model de iPhone și, cum ne aflam într-un club, mi-a explodat creierul când am văzut că folosește o aplicație pentru a identifica piesa care se auzea. Ulterior mi-am luat primul meu smartphone cu touchscreen, Samsung S5230 Star, care avea preinstalată o funcție asemănătoare și am fost tare bucuros. Ce vremuri, ce vremuri!


Acum am și shortcut pe smartwatch, așa că nu-mi mai scapă nicio piesă pe care vreau să o găsesc, ba chiar am ajuns să adun peste 300 de melodii în arhiva de căutări din Shazam. Aplicația a fost lansată în 2002 de Shazam Entertainment Limited, fondată în 1999 de Chris Barton, Philip Inghelbrecht, Avery Wang şi Dhiraj Mukherjee. La finalul anului 2017, Apple a confirmat că a cumpărat aplicaţia Shazam, preţul pe care l-a plătit ar fi fost de aproximativ 400 de milioane de dolari, iar acum are peste 200 de milioane de utilizatori, lunar.

Top 100 Shazam, all time, se prezintă cam așa, cu Tones And I – Dance Monkey pe primul loc (peste 36,6 milioane de căutări în aplicație):


Surse: news.ro / apple.com

Lasă un răspuns