Deși n-am mai jucat poker de ani de zile, m-am înscris la un turneu caritabil

Îmi place să joc Texas Holdem, în tinerețe mai făceam seri cu prietenii, just for fun, sau pe sume de genul 5 lei buy in, să fie o miză. Iar acum, în pandemie, chiar mi se făcuse dor de o astfel de seară, doar că nu sunt pro platforme de jocuri online, cu atât mai puțin cele de tip casino, pentru că acolo e ca la criptomonede sau bursă, trebuie să îți permiți să pierzi niște bani și să fii smart, niciunul dintre ele nu e un joc de noroc pentru nea Nelu care bea juma de salariu, iar pe restul îi bagă la păcănele. Ca să câștigi bani din poker, criptomonede sau bursă, trebuie să fii super deștept, nu e doar de noroc sau intuiție. Așa că la invitația unui prieteni din copilărie, jucător profesionist de poker, am donat bani pentru construirea unei case pentru doi copii, lucru pe care îl puteți face și voi dacă vreți să faceți o faptă bună + să vă distrați la o seară amicală de poker online.


Pe Florian Duță îl știu din fața blocului, din Curtea de Argeș, băiat foarte deștept, olimpic, participant la una dintre primele ediții de Robingo. Am mai scris despre el pe blog în 2015, aici, când era numărul 22 în Romania All-Time Money List. Acum este pe locul 2, locuiește în UK și din asta trăiește (iar aici puteți citi un interviu cu el, din 2019).



Doar că pe lângă jobul să de jucător profesionist de poker, mai are și astfel de inițiative caritabile: inițial, Ro and You (un grup de români din UK care lucrează la proiecte cu scop civic/caritabil în folosul comunităților din diaspora și din țară) au strâns 5.120 € (24.874RON) pentru orfelinatul Lidia, la primul eveniment de Poker caritabil. Iar acum, alături de partenerul lor,
Marius Simionica,  vor să construiască o casă pentru doi copii uimitori.

Turneul are loc joi, 11 martie, ora 20:00 (ora României), online. Vor participa și niște invitați VIP (Carmen Zainescu, Luciana Manolea, Alina Chivulescu, Dan Chișu și Mihai Bobonete), există și niște premii și mai multe posibilități de a te înscrie (doar la turnee sau și la tombolele cu premii).

Eu, de exemplu, am ales varianta de 35 de lire, pentru Main Event + Second Chance – să mă mai joc și eu puțin, în cas că ies prea repede din Main Event, și cel mai probabil așa se va întâmpla, nu sunt un jucător prea iscusit 😀

  • 25 de lire Main Event (10 pentru premii, 15 donație)
  • 10 lire Second Chance (5 pentru premii, 5 donație)
  • 5 lire biletul pentru premii

Nu m-a înscris pentru premii, la turnee oricum nu voi câștiga (hă), dar sper să fie donate toate sumele (și din câte am înțeles, câștigătorii donează de obicei tot câștigul).

Așadar, dacă doriți să partikipați, să donați și să vă jucați, găsiți toate detaliile aici:

Lasă un răspuns