Copiii sunt bine, da. Da?

La invitația celor de la revista Tabu, m-am prezentat frumos la Cinema Studio să vedem în premieră “The Kids Are All Right“, producție cu patru nominalizări la Oscar și două premii la Globurile de Aur 2011. Filmul începe domol, ajungând să prezinte cât mai mult din viața unei familii neconvenționale. Două mame, fiecare cu propriul copil născut prin inseminare artificială, culmea sau nu, același tată biologic. Cele două, Nic (Annette Bening), ginecolog de succes şi Jules (Julianne Moore), arhitect peisagist, formează un cuplu de lesbiene de aproximativ 20 de ani şi sunt mamele a doi adolescenţi: Joni şi Laser. Adolescenta Joni, proaspăt accepată la un colegiu prestigios, încearcă și reușește să ia legătura cu tatăl biologic alături de care începe să petreacă din ce în ce mai mult timp.


Deși filmul poate părea plictisitor la început, din momentul apariției lui Paul (Mark Rufallo) viața familiei este dată peste cap, copiii vor să îl cunoască mai bine pe al lor “tată” lucru ce le deranjează pe cele două mame. Paul încearcă să intre în grațiile celor două lesbiene, cu Jules reușindu-i foarte bine chiar, convingând-o să îi reamenajeze grădina. Curând, Nic rămâne singura care nu îl agreează, astfel încât decide să lase orgoliul deoparte și să ia parte la o masă organizată la el acasă. Familia e completă, Nic ajunge să îl îndrăgească pe noul “membru”, deși inițial nu era mulțumită de viața lui dezorganizată. Totul pare perfect până când cade bâta în baltă și visul frumos se destramă.


The Kids Are All Right e o comedie spumoasă, având multe răsturnări de situație și pe magnifica Julianne Moore, o actrița completă ce reușește să surpindă oamenii din fața marelui ecran și când se iubește cu o femeie.

Lasă un răspuns