Webstock 2011– Câștigători și din culise

 

 

           E prima ediție de Webstock la care particip și pe lângă asta am avut onoarea de a fi blogger oficial. Multă și multă muncă, Manafu + o minunată echipă + sponsori + oboseală = un eveniment reușit. Am avut un Nokia E7 pe mână și au ieșit ceva tweet-uri/postări pe FB + ceva poze.

 

La Sesiunea 1 New trends în social media și tehnologie i-am ascultat pe Manafu care a deschis conferința în stilu-i caracterstic de profi, Cabral a vorbit despre răbdare și atenție, a început prezentarea tăcând. Andrei Oltei de la Vodafone a prezentat o scurtă istorie a smartphone-urilor, amintind de primul dintre ele și anume IBM Simon din 1993 care costa 1500 de dolari și cântărea jumătate de kg. În final Christien Krogh/Opera Software a ținut un speech de nu s-a auzit musca. A vorbit despre browsere mobile și despre cum ne apropie internetul pe noi, ca oameni; Opera este în continuare cel mai utilizat navigator mobil în România.

 

În Sesiunea 2Inspired to inspire Cristina Bazavan a vorbit despre cum face jurnalism adevărat pe blog, deși nu mai lucrează în presa scrisă. A avut pe fundal o fotografie interesantă cu niște girafe și umbrele lor care te buimăceau, nedându-ți seama care cum sunt. Ca și în viața, de blogger sau nu. Ivan Patzaichin a vorbit calm, ca un om mare. Ne-a spus cum a fost descalificat la un prim concurs oficial. Nu mereu incepem cu dreptul. Mare om, mare caracter domnul Patzaichin, motiv pentru care eu, alături de gașca din ultimul rând i-am strigat numele ca la galerie + Hai România, imediat apoi, toata sala s-a ridicat și a aplaudat frenetic. Petreanu a trecut la lucruri mai fericite vorbind despre moartea presei, am încheiat citatul. A mai adăgat printre alte faptul că bugetul Primariei București este de un miliard de euro și este gestionat de 55 de consilieri generali, fain, nu? Din păcate nu am putut fi în sală și la ultimul speaker din această sesiune, Cătălin Teniță, poate îmi spune cineva ce am pierdut.

 

După 14.30 am oscilat între Social media professionals și Pro blogging unde l-am ascultat pe Bobby Voicu vorbind despre bani din blogging, despre cum găsitul unui job datorat blogului personal e tot o formă de monetizare. Se cere mereu un conținut bun, perseverență în scris și pe crearea de proprii proiecte pentru campanii. Piticu a venit cu sculele de blogger, adică un echipament de vreo 8 kg compus din laptop, camera, telefoane, încarcătoare și alte accesorii, a explicat de ce își dă singur like tuturor articolelor – pentru a și le promova pe FB. Zoso a vorbit de traficul care contează, dar doar alături de om și de conținut, făcând o paralelă cu codrosu.ro care are trafic de trei ori mai mare ca el, dar venituri de zece ori mai mici. Chinezu a vorbit despre Blog de bere, iar Maria Olteanu a vorbit despre media digitale și Return of Influence. Robert Zănescu/Bancpost a discutat despre cum banca pe care o reprezintă își va promova toate serviciile pe social media. Costin a vorbit despre campanii, îndemnând să vinzi direct, să nu stai doar la mâna agențiilor. În încheiere o vorbă mare de la Andrei Roșca Luați-vă în serios, noi vă luam. Cel puțin inițial.

 

Îmi pare rău pentru că n-am mai rezistat (după 16 ore de eveniment) prea mult la afterparty-ul din The Floor, dar am băut o bere și un suc de la sponsorii Desperados și Pepsi. Am făcut ceva schimburi de contacte și cărți de vizită, am râs, am zâmbit uneori și am vorbit mult, sper că nu prost, am adresat întrebări, nu m-am mai ciondănit cu Zoso, care se pare că nu e chiar așa cum crede lumea, nici eu, de altfel. Mulțumesc tuturor oamenilor faini cu care am interacționat azi și scuze celor pe care i-am speriat când mă uitam la badge-ul lor să văd cine sunt, hehe.

 

Lista câștigătorilor via ITNewz:

 

Publishing

Locul 1 – UrbanKid.ro

Locul 2 – CuPluta.ro

Locul 3 – The RE Concept si Comunitate Foto

Blogging Campaings

Locul 1 – LG Cinema 3D

Locul 2 – Refinantare BCR

Locul 3 – Lansarea noului Ford Focus

Viral

Locul 1 – Efix “concert la injectoare”

Locul 2 – Street Karaoke cu Smiley

Locul 3 – Dilema veche „pentru cap – pentru minte”

Social networking

Locul 1 – Talk for You

Locul 2 – Avon Connects

Locul 3 – Hyperliteratura si Cosmopet

User generated content

Locul 1 – Bucharest by hand

Locul 2 – Asta e Romania care-mi place !

Locul 3 – Fresh Comedy si Trimite un bravo – Banc Post

Utility

Locul 1 – Corul de mesaje

Locul 2 – InvesTeam

Locul 3 – Zero la mie si Clean Writer for Mac (nice app)

Audio & Video

Locul 1 – Robotzi

Locul 2 – StartEvo

Locul 3 – Privesc.eu

Facebook Fan Pages

Locul 1 – Fan Page Nikonistii

Locul 2 – 5 Stimuli pentru simturi

Locul 3 – Pagina de Facebook Doncafe

Facebook Applications

Locul 1 – Horoscop la o cafea

Locul 2 – Heidi Senses, Tnuva Slim si Yoplait cu Monstruos de gustos

Locul 3 – Declaratie de dragoste – The Geeks si Bergenbier Serenada

Mobile Applications

Locul 1 – Redescopera Romania – Petrom

Locul 2 – Indexa Layar

Locul 3 – Trip Viewer pentru iPad si Tpark

Special Projects

Locul 1 – Stii banking si Redescopera Romania

Locul 2 – Testul de Risc si Avon promisiuni

Locul 3 – Camera ta – pentru Mobexpert si Drumul Mingii – Timisoreana

Others

Locul 1 – The Social Farm

Locul 2 – Practice Book

Locul 3 – Kitul de scuze pentru parcare si Nexi – Social recruting

Acest articol are 8 comentarii

Lasă un răspuns