Dragostea durează trei ani

Acum aproape două luni scriam că vreau să citesc niște cărți amuzante, am primit recomandări, m-am interesat pe ici, pe colo, pe una am primit-o cadou de Sf. Ion, Dragostea durează trei ani – Frederic Beigbeder și am și citit-o într-o săptămână! A fost exact ceea ce-mi doream, o carte care să mă prindă, să nu mă lase să scot în metrou telefonul din buzunar (da, am citit-o pe drumul dus-întors la/de la muncă). Nu, ăsta nu va fi un review, nici măcar o analiză sau un comentariu, doar am spicuit câteva pasaje care mi-au plăcut mult de tot, pasaje pe care le voi înșirui mai jos. Scopul? E o carte prea faină ca să nu o citești! Mă rog, bărbații misogini, introvertiți, macho, petrecreți se vor regăsi în personajul princpial și vor râde pe sub mustăți atunci când vor citi. Cumpărați-o, merită și e și ieftină 🙂

În primul an spui: “Dacă mă părăsești, mă OMOR.”

În al doilea an spui: “Dacă mă părăsești, o să sufăr, dar o să-mi treacă.”

În al treilea an spui: “Dacă mă părăsești, desfac o sticlă de șampanie.”

Nu o să mă satur în veci: când îmi place o fată, vreau să mă îndrăgostesc de ea; când sunt îndrăgostit de ea, vreau s-o sărut; când o sărut, vreau să mă culc cu ea; când mă culc cu ea, vreau să trăim împreună într-un apartament mobilat; când trăim împreună într-un apartament mobilat, vreau să mă însor cu ea; după ce mă însor cu ea, întâlnesc o altă fată care îmi place. Bărbatul este un animal nesatisfăcut, care ezistă între mai multe frustrări. Dacă femeile ar fi șmechere, l-ar refuza, ca să alerge după ele toată viața.

Un țânțar durează o zi, un trandafir trei zile. O pisică durează treisprezece ani, dragostea trei.

Să iubești pe cineva care te iubește este narcisism. Să iubești pe cineva care nu te iubește, asta da, e dragoste.

“Fan-Chiang a întrebat: – Ce este dragostea?

Maestrul a spus: – Să pui mai mult preț pe efort decât pe recompensă, asta este dragostea.” (Confucius)

Dacă nevasta e pe cale să-ți devină prietenă, e timpul să-i propui unei prietene să-ți devină nevastă.

Problema sexuală a băieților de bani-gata este că au fost obișnuiți, din fragedă pruncie, să primească totul fără să dea nimic. Nici măcar nu e o chestie de egoism (TOȚI gagiii sunt egoiști în pat), numai că nimeni nu le-a explicat vreodată că între o fată și un Porsche există o diferență. (Când distrugi o fată, tăticu’ nu te ceartă.)

Din momentul în care încetezi să mai spui: “O să te fut în gură, curviștină mică”, ca să spui: “iubițica mea scumpică, lugu-lugu, țuțulică mică, dă-mi pusi la puți-puți”, e cazul să te alarmezi.

Nu există femei nasoale, există doar pahare de vodka prea mici.

A seduce o fată înseamnă mai ales a reduce distanțele. Trebuie să reușești să câștigi teren, centimetru cu centimetru, fără ca să se bage de seamă prea mult. Dacă vezi o fată care îți place, trebuie să te apropii de ea (la 2 metri). Dacă îți place și de la distanța asta, începi să vorbești cu ea (la 1 metru). Dacă zâmbește când îi înșiri balivernele tale, o inviți să danseze sau să bea ceva (la 50 de centimetri). Apoi, te așezi lângă ea (la 30 de centimetri). Cum încep să-I strălucească ochii, trebuie să îi aranjezi o șuviță după ureche (la 15 centimetri). Dacă te lasă să îi aranjezi părul, vorbește-I puțin mai de aproape (la 8 centimetri). Dacă respiră mai puternic, lipește-ți buzele de ale ei (la 0 centimetri). Scopul acestei strategii este, evident, să obții o distanță negativă prin pătrunderea unui corp străin în interiorul acestei persoane (la aproximativ minus 12 centimetri, conform mediei naționale.

În ziua de azi, cei care au bani n-au timp și cei care au timp n-au bani.

Fericirea este un lucru atât de monstruos, încât, dacă nu crapi tu însuți din pricina ei, atunci îți va cere cel puțin câteva asasinate.

 

Acest articol are 11 comentarii

  1. Ioana

    Oh well, ar trebui sa parcurg si eu textul romanului asta, pentru ca pare foarte veridic 🙂

  2. Mihaela Nistor

    Interesantă carte ce tratează un subiect interesant și controversat. Mulți spun că dragostea durează doar 3 ani, după care intervine respectul. Eu vreau să cred că dragostea durează mai mult de 3 ani.

  3. Papa

    Atunci trebuie să vezi și piesa de teatru cu Cristi Iacob. E foarte mișto! 🙂

  4. Alex Moise

    Bv, Bunescule Frumos post. Eu am vazut doar piesa de teatru, dar ai sintetizat perfect..desfac o sticla de sampanie:)))

  5. Copila blonda

    când mă culc cu ea, vreau să trăim împreună într-un apartament mobilat;
    looooool. Asta cred că e cea mai gravă treabă dintre toate gravele pe care le-am citit.

    Când un tip vrea să i-o tragă unei tipe, e cu punct la final. Nu cu continuări nici măcar până dimineaţă. Nici măcar până la „ce nr de telefon ai”.

    Ştiu tipi care nici măcar nu „riscau” să le ţină până dimineaţa. Conştienţi fiind că asta însemna că probabil n-o s-o mai vadă pe respectiva în veci. Ceea ce era şi ideea, după spusele lor.

    1. Ionut Bunescu

      Tare asta cu „tipi care nu riscau sa le tina pana dimineata” :))

  6. vopsitorie auto oradea

    frumoasa postare!

  7. Raluca C

    Ce m-am amuzat cand am citit articolul tau! O sa imi iau si eu cartea asta.

  8. Alexandra Gavrila

    Te-aş sfătui să-i citeşti in general cărţile lui Beigbeder. Sunt un deliciu .

Lasă un răspuns