Țigările de la Hard Rock Cafe

Am fost acum ceva timp la Hard Rock Cafe să vizionez un meci din fazele finale ale Campionatului European, tocmai se terminase evenimentul LG unde a fost prezentat noul televizor Cinema 3D şi m-am așezat aproape comod cu o bere în față și cu niște nachos alături, așteptând să-nceapă meciul.

Venisem după o zi întreagă de alergătură, așa că două ore de relaxare la meci erau perfecte, dar parcă mai lipsea ceva, o țigară (știu că e corect țigaretă, însă nimeni nu folosește această formă). A mea tocmai terminase pachetul (ea e de vină pentru că mai simt nevoia de o țigară la masă, la un pahar) și eu tare aș mai fi fumat, ba chiar și ea ar fi tras două fumuri. Mă uit în jur și n-aveam cui să-i cer, doar nwradu era cunoscut și, cum el nu fumează, a trebuit să fac rost din altă parte, așa că m-am dus la bar, unde, șupiză, nu comercializează țigări! Ce face, mă? Se fumează în local, dar nu vând tutun? M-am întors la masă, am așteptat pauza meciului și apoi am tulit-o spre ieșire, întrebându-l pe cel care te întâmpină la intrare unde găsesc și eu, mai aproape, un magazin care să vândă țigări. Tarararam, cel mai apropiat magazin era pe la Aviatorilor (la aproape 2 km – pentru cei care nu cunosc Bucureștiul). Vede ofuscarea de pe fața mea și îmi oferă o țigară, eu mă rușinez ca o fată mare (exemplar feminin pe cale de dispariție) și îl refuz, mulțumindu-i în același timp. Tipul insistă să iau, totuși, că altă variantă n-aveam. Iau una din pachet și îl întreb de ce, într-un asemenea loc de bon ton, nu se vând țigări. Îmi răspunde că și pentru ei, angajații, e greu, că trebuie să meargă destul de mult dacă rămân fără țigări și că, mai demult, se vindeau țigări la bar, dar, din anumite motive (freacă trei degete – simbolul internațional pentru bani) niciun producător de tutun nu a obținut exclusivitatea și acordul de a-și comercializa produsele la Hard Rock Cafe. Atunci m-am gândit eu că magazinul de la colțul blocului primea 5000 de euro pe an pentru a avea în magazin DOAR anumite țigări, deci un restaurant precum HRC ar trebui să încaseze câteva sute de mii anual, nu?

Concluzie: La Hard Rock Cafe sunt cei mai amabili și de treabă angajați (de la servire, la amabilitate, la cuvintele alese atunci când vorbesc cu tine), dar trebuie să fii sigur că ai țigări la tine când ajungi acolo.

Concluzie 2: Cel mai bun cheesecake pe care l-am mâncat vreodată

Acest articol are 6 comentarii

  1. Ruxandra

    De ce ai pus poza aia acolo?!!!!???

  2. Gabi Macovei

    Intr-adevar, barul nu vinde tigari, dupa cum barul nu vinde mancare. Barul vinde bautura. Ospatarii in schimb…..well, asta e o alta poveste. Genul de poveste cu „tigarile se comanda la ospatarii la care comanzi mancare”.

  3. Cristi

    „Cel mai apropiat loc de unde se pot lua tigari” sunt de fapt 2.

    1. in complexul H, chiar la intrare, e un butic.
    2. in statia de autobuz, din rond, de la Casa Presei.

Lasă un răspuns