Spune-mi ce să citesc și te premiez!

Vine școala, bine-mi pare, dar eu sunt puțin cam mare. Adică mi-ar plăcea să mă mai duc la liceu, am mai spus-o și o repet, aș mai face încă o dată liceul, chiar și dacă ar trebui să dau câte un BAC pe semestru! Dacă tot am văzut eu scris Back to school prin toate revistele și pe toate site-urile, m-am gândit să-ți dau ceva fain de citit (din partea Nemira), daaar cu o condiție, să-mi recomanzi o carte de pe site-ul editurii. Nu sunt fanul cărților istorice de mii de pagini, doar a mea domniță citește serii precum Game of Thrones, așa că fii atent ce carte faină îmi recomanzi! Lasă-mi un comentariu cu numele cărții cu tot cu link-ul aferent și spune-mi de ce crezi că mi-ar plăcea s-o citesc.

Vor fi trei premii:

Concursul se desfășoară până pe data de 15 septembrie, ora 23.59, câștigătorii urmând a fi anunțați în maximum 48 de ore.

PS – Mă voi ajuta de random.org pentru a nu exista discuții în urma extragerii câștigătorilor. Spor la comentat și la recomandat! 🙂

LATER EDIT: Mulțumesc tuturor celor care s-au înscris la acest concurs, asta în primul rând, în al doilea, trebuie să precizez și faptul că nu toți cei care au comentat au fost eligibili pentru tragerea la sorți. Am cerut un comentariu cu numele carții de pe NEMIRA.RO, cu tot cu link-ul aferent și să NU fie o carte din seria Game of Thrones. Se pare că unii nu au citit tot articolul, deși e mic sau n-au înțeles ce au de făcut. Pentru ei îmi pare rău, dar vor mai fi și alte concursuri în viitor 🙂 E prima oară când am filmat o tragere la sorți cu random.org, așa că să-mi fie scuzată stângăcia. Felicitări Florian, Indyra și Tiara, vom discuta pe mail detaliile necesare pentru înmânarea premiilor.

Acest articol are 45 comentarii

  1. oana

    ti-as recomanda bukowski, „femei”, dar vad ca nu o au pe site 🙂

    1. Ionut Bunescu

      Bun, dar ia recomandă-mi şi una de la Nemira, ca să te califici şi pentru concurs 🙂

      1. oana

        naspa. nu gasesc la ei pe site niciun autor pe care voiam sa ti-l recomand. nici miller, nici naum, nici kundera, nici nicolau.

  2. Dani Novac

    Mit si publicitate de Madalina Moraru.
    http://www.nemira.ro/universitaria/mit-si-publicitate–1424
    Cred ca ti-ar placea fiindca esti apropiat de domeniul publicitatii cu blogul si social media, dar, sa fiu sincer, ti-am recomandat-o fiindca alte carti bune, pe care le-am citit, nu le-am gasit pe site, decat seria Game of Thrones, care este geniala, desi abia am terminat de citit prima parte si trebuie sa fac rost neaparat de a doua. Dar am vorbit cu multi despre ea si din ce stiu si eu, imi place enorm. Big up for your girlfiend :))

  3. alexandra

    Iti recomand cele 2 volume :George R.R. Martin’ „Festinul Ciorilor”. lectura placuta si sper sa iti placa

  4. Razvan

    Eu iti recomand „Fuga vanatorului” ( http://www.nemira.ro/nautilus-sf/fuga-vanatorului–2012 ). Este o carte SF foarte buna, scrisa de 3 autori renumiti in lumea SF-ului si nu are mii de pagini. O recomand pentru ca abordeaza teme diverse, de la evolutia omenirii, la ce s-ar intampla daca ne-am intalni cu alte fiinte, pana la relatiile dintre noi si ele si pana la insasi lucrurile care ne definesc pe noi ca oameni. Are o intorsatura de situatie foarte ciudata pe la mijloc, moment in care nici tu ca cititor, la fel ca personajul, nu mai esti sigur ca ceea ce simti este adevarat. Este un SF destul de soft, deci bun pentru initierea in acest gen.

  5. oana pauna

    Dansul dragonilor-http://www.nemira.ro/serie-autor-george-r-r-martin/dansul-dragonilor–1909
    Intri intr-o lume mitica,fabuloasa.Vezi cu ochii mintii modul de trai intr-un timp indepartat,evul mediu,vezi fiinte fantastice si iei parte la intamplari neobisuinte.Din modernul casei tale,intri intr-o lume de basm si vis.Stai in suspans pana la ultima foaie,ultimul rand.E tot ce ti-ai putea dori vara asta.Perfecta pentru racorire pe timpul asta canicular.
    Eu,daca as putea,m-as cumpara-o.

  6. Andreea

    Iti recomand „Efectul Lucifer” a lui Zimbardo http://www.nemira.ro/biblioteca-de-psihologie/efectul-lucifer–1288. De ce? Pentru ca e un exercitiu extraordinar de a te privi in interior, de a iti pune intrebari cu privire la cum suntem noi ca oameni, pentru ca e o carte care te cutremura si care la final te face sa iti zici „mai bine era sa fie un SF cartea astea”.
    Orice ai alege, nu iti pot dori decat „spor la citit!”

  7. Alexandra G.

    De la Nemira – Conspiratia Mozart- Scott Mariani. Este al doilea roman cu acelasi personaj Benedict Hope. Eu l-am citit primul, insa iti spun ca nu va afecta intelegerea cartii in niciun fel.
    Este un roman plin de aventura, care imbinda perfect fictiunea cu realitatea, incat te tine in suspans pe tot parcursul citirii. Dupa cum ii spune si numele, povestea se invarte in jurul marelui compozitor Mozart. Vei afla lucruri noi, te vei trezi in mijlocul unei conspiratii, nu vei stii in cine sa ai incredere, vei merge prin diferite tari pentru a gasi indicii, ca apoi sa fugi disperat pentru viata ta. Tin sa spun ca initial cartea nu m-a atras, nu e tocmai lectura mea favorita, dupa ce am citit rezumatul de pe spatele cartii, insa chiar te va prinde cartea si vei cerceta indicii, traind pas cu pas experienta personajelor.
    M-am informat pe site-ul celor de la Nemira, cartea este la pret redus si cu siguranta iti va placea, deoarece are de toate, inclusiv momemte de dragoste.
    Totusi, nu te speria de cele 480 de pagini. Cartea este relativ mica, iar cititul va merge foarte usor. Eu, una, imi amintesc cum ma limitam sa citesc doar cateva pagini pe zi deoarece o terminam mult prea repede si nu aveam la indemana o alta carte.

    1. Alexandra G.

      am ceva greseli de ortografie, deoarece am scris foarte repede si am omis recitirea..Am vrut sa le corectez insa nu exista buton de editare. Imi cer scuze. Sper sa intelegi ce am vrut sa scriu.

  8. gheomotoace

    Eu recomand „Cianura pentru un suras”
    http://www.nemira.ro/serie-autor-rodica-ojog-brasoveanu/cianura-pentru-un-suras–1896

    E o lectura scurta si usoara. Un secret al crimelor pe care, cred eu, nu ai cum sa-l intuiesti. Insa dincolo de povestea politista sunt conturate foarte misto portretele unor chiriasi batrani si acri. Pentru ca sa fim seriosi, in spatiul romanesc, cine mai bine decat batraneii se pricep la a urmari orice miscare a vecinilor, in speranta ca or sa gaseasca un nou subiect de comentat 😀

  9. Puiu Silvia

    Iti recomand si eu Seria Cantec de gheata si foc de George RR Martin
    http://www.nemira.ro/serie-autor-george-r-r-martin/pachet-cantec-de-gheata-si-foc-1-5–1964
    De ce merita? Eu o citesc si ca sa vezi ca merita trebuie sa o procuri, cu precadere in hardcover, si sa iei in mana o carte (din cele 5 deja aparute)de 1000 si ceva de pagini….O sa zici….Dumnezeule….Omul asta e nebun…da, e un geniu nebun! Nu e o carte istorica, este o saga, este fictiune, geniu, nebunie, manie, voluptate, lupte, pasiune, dragoni, magie, etc! E genial si deloc previzibil! Eu citesc una de 1000 pagini intr-o saptamana, pt ca nu te mai poti dezlipi de ea. Sunt la volumul 4 Festinul ciorilor!

  10. Ilinca Tone

    Te-as sfatui sa incerci „Cartea cartilor pierdute”. Este o minunata antologie a misterelor ce insotesc disparitiile multor carti ale unor autori mai mult sau mai putin consacrati, cat si a biografiilor care nu sunt deloc pe sistemul scolaresc. Ai aici link-ul: http://www.nemira.ro/lichidare-de-stoc/cartea-cartilor-pierdute–912.
    Daca insa ai prefera beletristica si nu metaliteratura, ti-as recomanda „Mecanica inimii”.(http://www.nemira.ro/babel/mecanica-inimii–1365). Ideea cartii este inovatoare- un baietel cu ceas in loc de inima, lungimea nu este nici pe departe foarte mare, iar concentratia de literatura de calitate este crescuta.
    Chiar daca nu castig niciun premiu, iti recomand cu caldura sa incerci macar aceste carti:)

  11. ony

    iti recomand „Little Brother” de Cory Doctorow http://www.nemira.ro/carti-10,-15-si-20-lei/little-brother–1686
    Am citit-o, este vorba despre revolta unui adolescent impotriva sistemului care l-a torturat si i-a rapit prietenii si a abuzului de putere. Acesta se foloseste de mijloace la indemana pentru toata lumea in ziua de azi, un xbox, internet, plus alte gadgeturi construite de el iar partea mea preferata e ca explica cum sunt construite asemenea „unelte”.
    Mai gasesti adaugate si sfaturi de la hackeri angajati la mari companii ca xbox.
    Lupta contra sistemului ne-a trecut tuturor prin cap la un anumit moment. Lectura placuta.

  12. Oana

    Eu recomand ,,Jurnal din viitor” de Mihai Gainusa, daca nu pentru cele 8 povestioare scrise intr-un mod ironic si amuzant (dintre care una are acelasi nume ca si titlul), daca nu pentru jocurile de cuvinte, suspans, mister sau subiecte care abordeaza diverse nenorociri care se pot ivi in viata oricui-pentru ca viata e imprevizibila si nu stii pe ce carari laturalnice te imbie sa o iei-, atunci macar pentru dramul de notorietate pe care Gainusa il are in televiziune, care poate iti va starni curiozitatea, asa cum a fost in cazul meu. Plus ca e ieftina, mai ales acum cu reducerea de 40%-18lei-, are un numar foarte mic de pagini-176-, si are un rating de 5/5 stele pe site-ul Nemira, in baza voturilor a 30 persoane.

    http://www.nemira.ro/diverse/jurnal-din-viitor–1908

  13. sims

    Eu ti-as sugera sa citesti „AI sa mori maine” de Peter James este o frumoasa carte politista care prezinta o tema foarte reala, cea a traficului de organe. Eu am savurat-o si am decis ca voi mai citi carti scrise de acest autor, pentru ca stie sa creeze o adevarata poveste si stie sa puna personajele in situatie limita intr-un mod incitant si care te tine cu sufletul la gura pe toata perioada cartii facandu-te sa-ti doresti sa nu se mai termine. Cartea face parte dintr-o serie care il are ca protagosniste pe detectivul Roy Grace dar se poate citi separat avand in comun cu restul cartilor doar personajul principal. Dar cu siguranta dupa ce o vei citi pe aceasta vei dori sa le citesti si pe celelalte. Ce mi-a starnit curiozitatea este faptul ca nodul retelei de trafic pe care eroul in principal il investigheaza porneste din scumpa noastra tara. Da, e pacat sa vezi ca doar partile negative se vad in afara tarii dar e o relitate faptul ca orfanii nostri, presupusi adoptati de straini sfarsesc prin a deveni donatori de organe. SPer ca ti-am trezit curiozitatea cu aceasta carte si astept parera ta daca vei decide sa o citesti. http://www.nemira.ro/suspans/ai-sa-mori-maine–1985.

  14. Tiara

    Jerry Spinelli – Copila Stea
    http://www.nemira.ro/lichidare-de-stoc/copila-stea–1151#down

    Cartea asta m-a bucurat pe mine enorm intr-un moment in care simteam ca ma pierdusem. Uitasem sa visez si sa ma bucur de lucrurile mici. Mi-a readus bucuria adusa de „maruntisuri” si m-a scos din monotonia „tristetii” din jur. E poate copilareasca, dar in cel mai dulce mod.

    Cheers.

  15. BROSCARU ELENA

    Buna 🙂
    Eu ti-as recomanda o carte cu o tematica interesanta: moartea si modul in care percepem moartea! Cartea se numeste „Nimicul de temut” si e scrisa de Julian Barnes: http://www.nemira.ro/serie-autor-julian-barnes/nimicul-de-temut–1393
    Cred ca, la un moment dat, toata lumea se gandeste serios la acest subiect. Ce inseamna moartea? Ce se intampla dupa moarte? Care e scopul vietii mele? Cartea nu e o analiza a diferitelor puncte de vedere asupra mortii in diverse culturi (precum „Arta de a muri” a lui M. Eliade). E mai mult o interpretare personala a angoaselor personajului principal. Angoase in care ne regasim toti. Sper sa-ti placa. Enjoy! 🙂

  16. alex

    mi-am scotocit biblioteca si mintea si imi vin in spre degete o gramada de nume dar voi selecta cateva, doar ca unele se afla pe raftul Nemira altele nu. de mentionat ca ordinea in care le insir nu este in functie de cat de mult imi place una fata de cealalta deoarece pe toate le am la inima intr-o egala masura. as incepe totusi cu seria Dune ce pentru mine reprezinta SF-ul desavarsit, pe care o regasesc (pe site bineinteles) si se nimereste pe noptiera mea multumita Nemira http://www.nemira.ro/serie-autor-frank-herbert/pe-stoc . voi continua cu prima dintr-o serie deosebita a lui Ryu Murakami – Ecstasy http://www.metropolis.ro/books/book.php?product_id=2564 iar o a treia recomandare este Bong – Alexandru Vakulovski http://www.librariaeminescu.ro/isbn/973-46-0593-4/Alexandru-Vakulovski__Bong, carte ce m-a fascinat in liceu, autor cu care mai tarziu mi-a fost oferita onoarea sa ma si intalnesc. De precizat ca trilogia Jocurile Foamei nu ma intereseaza deoarece o am deja in biblioteca asa ca tin sa il felicit anticipat pe castigator. dar bineinteles ca mi-ar surade unul din celelalte doua avand in vedere vremurile in care traim :)) O zi minunata iti doresc si lectura placuta!

  17. Georgiana

    Eu iti recomand Peregrinarile lui Tuf (http://www.nemira.ro/serie-autor-george-r-r-martin/peregrinarile-lui-tuf–1727). La fel ca A Song of Ice and Fire, e scrisa de George RR Martin, insa cele doua n-au nimic in comun.
    Peregrinarile lui Tuf e o carte scurta (comparativ), alcatuita din povesti care il au in prim-plan pe negustorul Haviland Tuf care devine stapan pe Arca si ajuta planete afectate de lacomia si dorinta de putere a oamenilor, dar in cadrul acestui proces, incepe sa se creada desupra semenilor sai. Cartea e superba si mi-a placut, sper sa-ti placa si tie.

  18. BALAN CATALINA

    iti recomand vant de rasarit vant de apus al lui Pearl S. Buch laureata cu premiul noble pentru literatura. nu cred ca o au la nemira dar o sa iti placa.

  19. Miruna Vlad

    Eu zic să încerci Stephen King, „Shining” (http://www.nemira.ro/serie-autor-stephen-king/shining–1043).
    Ştiu că de cele mai multe ori e neplăcut să citeşti o carte dacă i-ai văzut ecranizarea înainte. Dar dacă ţi-a plăcut filmul, cartea o să-ţi placă şi mai mult. Atât de mult, încât o să-ţi pară rău că are doar 500 şi ceva de pagini.

  20. Indyra

    eee. abia acum am vazut ce concurs ai tu aici …
    recomandari de la nemira:))
    pai sa vedem :
    ar fi Dragonii Heorot
    http://www.nemira.ro/nautilus-sf/dragonii-heorot–1628
    Hartile prevestitoare desi vad ca nu mai e pe stoc
    http://www.nemira.ro/carti-10,-15-si-20-lei/hartile-prevestitoare–1280
    Seria Ender a lui Card ( toata )
    http://www.nemira.ro/serie-autor-orson-scott-card/jocul-lui-ender–988
    si Ucenicul asasinului ( seria completa)
    http://www.nemira.ro/pachete-cadou/pachet-r-hobb–1928
    Cea din urma ti-o recomand cu incredere , am „topit-o” efectiv :)este foarte apropiata de stilui Martin si foarte complexa.
    Lectura placuta!!!

  21. Florian

    Salut,

    sincer nu ma asteptam sa castig. Iti multumesc, si le multumesc si celor de la Nemira. Am sa particip si pe viitor.

    Succes si toate cele bune!
    Florian

Lasă un răspuns