Ce faci cu pantofii care te bat?

Nu, nu îi reclami la poliție și nici nu divorțezi de ei. Nu poți să înjuri mai multe zile în care tot speri ca pantofii cei noi să te lase. Nici nu poți îndura dureri îngrozitoare și nici nu te descalți la birou, în cel mai rău caz îi arunci ori faci o faptă bună și îi donezi cuiva căruia i se potrivesc mai bine. Ah, am uitat să precizez că acesta este un articol pentru bărbații care nu știu ce să facă atunci când sunt îngenunchiați de către niște pantofi noi de piele – situație prin care am trecut și eu recent. Dar, plecând de la gluma de la început, sunt targetate și doamnele care înca n-au găsit vreo soluție. Încălțările mele sunt, de obicei, comode, doar tenișii ce-mi mai dau bătăi de cap degete sau călcâie. Mi-aduc aminte și acum de o prea mișto primă întâlnire cu o tipă din facultate, eu purtând niște teniși noi, plimbarea prin parc urmând să mă lase desculț și cu călcâiele sângerânde. Am rămas cu frica de încălțări care te freacă ori te bat, astfel că, acum câteva săptămâni, când noua perechea de pantofi, tocmai achiziționată la reducere, mă amenința cu bataia, am început să întreb/caut soluții. Variante ar fi mai multe, însă am ales-o pe cea corectă, se pare.

  • O variantă ar fi să înmoi o cârpă în spirt și să tamponezi zonele care te bat/rod – Unii spun că, din contră, așa s-ar strânge pielea, nu s-ar lăsa.
  • A doua variantă ar fi să pui câte o pungă cu apă în pantofi și apoi să îi bagi în congelator. Astfel apa din pungi va îngheța, mărindu-și volumul, iar pantofii urmând a se lărgi puțin – Nu, mersi.
  • A treia variantă, cea aleasă și de mine, este să ungi pantofii cu cremă de mâini/corp acolo unde te deranjează. Unii recomandă și să ții, câteva secunde, uscătorul de păr îndreptat către zona cu probleme (pentru a se lărgi puțin) și de abia apoi să aplici crema.

Eh, important e că pantofii pot fi purtați acum, deși nu sunt cei mai comozi și nici nu cred că vor fi. Dacă mai știți și alte soluții, dați cu comment-ul după mine, mulțumesc 🙂

Acest articol are 5 comentarii

  1. Dan

    Pai si la tenisi cum? Ca nu-i poti da cu crema.

    1. Ionut Bunescu

      Tenișii se lasă în timp dacă nu sunt de piele, pantofii sau alte încălțări din piele sunt cu probleme.

    2. negative in culoare

      Sau iti „bandajezi” picioarele cu plasturi de gel, desi s-ar putea sa te coste mai mult plasturii decat pantofii 🙂

  2. tu4mi

    O metoda la care la mine a functionat sa imi largesc putin pantofii a fost crema de maini pe interior apoi I-am incaltat cu o soseta mai groasa in 10 min deja s-au lasat!

  3. Lore

    Eu va recomand un spray cu spuma, se gaseste in magazinele Deichmann, costa 12 ron. Se pulverizeaza spuma pe interior si exterior si se incalta pantofii. Spuma se topeste si dispare in cca 30 de secunde. In cazul in care nu se lasa suficient din prima incercare, repetati.

Lasă un răspuns