10 lucruri despre Nike Air Max

Nike Air Max au apărut acum vreo 28 de ani, fix vârsta mea, ce coincidență :P. Mai exact, în 1987 a fost lansat primul model Air Max, cunoscut sub numele de Air Max 1, în timp ce Air Max 90 a aniversat 25 de ani, zilele trecute. Pentru că toată lumea are sau vrea să își cumpere o pereche de eirmacși, am căutat mai multe informații și le-am rezumat pentru voi, mai jos. Eu, momentan, am niște New Balance, dar deja mi-am auzit vorbe că NB se purtau anul trecut… te duci reaq, habar n-aveam cum se schimba moda asta, domne! Cică anul ăsta se poartă (din nou) Adidas Stan Smith. Mă rog, mă mai gândesc dacă mă lasă sufletul/portofelul să îmi iau niște Air Max 1, ca să evit a fi în pas cu moda, nu că nu mi-ar plăcea Adidas.

1. Perna de aer de la Air Max a fost inspirată de la arhitectura centrului Georges Pompidou din Paris.

2. Reclama din 1987, care promova lansarea Nike Air Max, a fost prima care a utilizat melodia Revolution a celor de la The Beatles.

3. Primii Nike Air Max au făcut parte dintr-o colecție puțin mai mare aka “Air Pack” ce mai conținea și Air Safari, Air Revolution, Air Trainer și Air Sock.

4. Existau două modele originale cunoscute sub numele de Air Max 1, primul model prototip datează din 1986 și avea o pernă de aer mai mare și un design diferit al tălpii. Perna de aer a fost micșorată în 1987, anul lansării, din cauza unor probleme de producție.

5. Modelul original de Air Max 90 a fost primul “dotat” cu Infrared colorway, acel roșu aprins care avea ca scop evidențierea subțirimii pernei de aer.  Nike nu a utilizat, oficial, termenul de Infrared colorway până în anul 2003.

6. Nike i-au făcut președintelui George Bush o versiune personalizată de Air Max 90, Air Pres se numeau și arătau cam așa:

7. Range Rover a folosit niște Air Max 93 într-o reclamă (din presă scrisă) pentru a promova sistemul de suspensie pe aer al mașinii:

8. Retailerul japonez atmos a fost prima companie care a colaborat cu Nike, în 2002, pentru a crea o versiune personalizată a Air Max 1, reieșind un model unic cu un design ce combina elemente de la Nike Air Safari cu silueta clasicilor Nike Air Max 1. Nike Air Max atmos este privit ca fiind modelul ce aniversa 15 ani de Air Max și este considerat unul dintre modelele Air Max cu cel mai frumos colorit:

9. Tehnologia Nike Air a fost creată de către Marion Frank Rudy, un fost inginer aerospațial de la NASA.

10. Pantofii sport Nike Air Max au fost desenați de către Tinker Hatfield, cel care a semnat și design-ul pantofilor Air Jordan.

Surse: 1, 2, 3, 4

Acest articol are 4 comentarii

    1. Ionut Bunescu

      Eu-s cu New Balance, care da, sunt mai ușori decât Air Max. Asics Gel am doar GT Cool, ok, dar poate trebuie să testez niste Gel 3 sau 5.

Lasă un răspuns