[CONCURS] Vin alb sau roșu? Tu alegi, eu dau 6 sticle!

UPDATE: Felicitări, Laura Marcu, te rog să-ți verifici mail-ul, am nevoie de câteva date, să știu unde-ți trimit cele 6 norocoase sticle de vin Egregio (by VINCON).

 

 

Nu e vorba de Moș Crăciun, care vine și alb, și roșu, ci de ce vin preferi. Chiar sunt curios să aflu cât mai multe păreri argumentate și poate așa aflăm, unii de la alții, combinații faine de vin + preparat culinar. De exemplu, eu beau foarte rar vin roșu, îl folosesc mai des la gătit decât la degustat.

 

 

În schimb prefer vinurile albe și aici cred că sunt mai mulți factori care contează pentru mine, de la temperatura scăzută de servire (4-8 grade Celsius), la gustul fresh și posibilitatea de a face un spritz, până la cantitatea mai mică de tanin.

Taninurile "oferă o senzaţie înţepătoare în gură, senzaţia unei limbi de pisică care îşi linge mâna… simţurile le asociază cu fructele insuficient coapte" –consideră cercetătoarea Geneviève Conéjéro.

M-am obișnuit să am mereu un pahar de vin la îndemână atunci când mănânc paste, pește, brânzeturi, fructe de mare sau preparate din pui ori curcan. Desigur, nu și la pauza de masă de la serviciu. :))

 

 

Până să te înscrii la concurs, ar fi bine să știi că la evenimentul Good Wine, ce tocmai a avut loc la Romexpo, Egregio (by VINCON) a lansat două noi vinuri (cele cu bold), acum numărând șapte tipuri de vin premium: 3 vinuri roșii – Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră și 4 vinuri albe – Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel.

 

 

Egregio Chardonnay

Este un vin galben verzui,  care a obținut o medalie de aur la Bachus 2015 Focșani. Prezintă o varietate de arome florale, citrice, vanilate, încununate de mirosul și gustul de unt specifice soiului. Fiind păstrat la barrique timp de 2 luni, vinul a căpătat rotunjime, catifelare și echilibru gustativ, devenind un remarcabil exponent al soiului. Este recomandat alături de piept de pui sau de curcan ori preparate din cod, șalău, homar, crab, creveți sau branzeturi moi și catifelate din lapte de vacă sau de capră.

 

Egregio Sauvignon Blanc

Este un vin alb verzui având ca origine Ferma Recea, Centrul Viticol Huși din Podgoria Huși. Paleta aromatică este complexă și regăsește nuanțe de fructe tropicale, agrume, armonizate cu tușe vegetale de urzică și ardei verde, arome ce sunt percepute olfactiv și gustativ. Este, de asemenea, medaliat cu aur la Bachus 2015 Focșani. Este recomandat alături de pește si mâncăruri mediteraneene.

 

CONCURS

Spune-mi ce fel de vin preferi, alb sau roșu și de ce. Comentează aici, pe blog, până duminică, 4 decembrie, ora 23.59. Câștigătorul va fi desemnat luni, 5 decembrie 2016.

 

Premiu

6 sticle de vin din gama Egregio, din diferite sortimente, numa’ bune să-ți impresionezi invitații care vor veni în vizită, de sărbători.

 

Acest articol are 58 comentarii

  1. Marius

    Eu prefer vinurile demiseci sau demidulci. Nu am preferinte la culoare. De 4 ani fac vin in casa, prin urmare nu am mai cumparat vin din comert, doar ce am primit cadou. Inainte cumparam foarte mult vin mai ales de la Cramele Recas.

  2. Milan

    Vinul rosu, consumat cu moderatie, contine substante benefice pentru inima, sistemul nervos si chiar dantura, oferind protectie chiar si in fata cancerului.

  3. maria ene

    Prefer vinul rosu, datorita continutului de substanțe antioxidante mai mare

  4. Laura Marcu

    Papilele mele gustative nu vor sa auda de altceva in afara de cel rosu. Si pana la urma, stand cu ele „la un pahar”, mi-am dat seama ca au dreptate, senzatia de vitalitate data aroma sa e mult mai intensa

  5. Stefan

    Eu prefer vinul alb, cu ala rosu pur si simplu nu ma impac.

  6. Marius

    Rosu (Busuioaca de Bohotin), alb (Grasa de Cotnari).

  7. Raul M

    Prefer vinul rosu. Am ajuns la aceasta concluzie dupa ce o perioada lunga de timp am savurat in Spania o multitudine de vinuri „tinto” cu diverse feluri de mancare madrilena, câteodată chair si in pauza de la servici.

  8. George

    Alb – Fata culcata in iarba.
    A dat curs multor povesti/evenimente, dar si un vin preferat datorita gustului.

  9. Iulia

    Prefer vinul rosu

  10. Cristina Tanase

    Alb, fie el dulce sau sec. Am fost o bautoare de vin risu pana recent dar, ca o iubita exemplara ce sunt, singura metoda sa imi conving barbatul sa bem un pahar de vin impreuna a fost sa ma dau dupa gusturile lui, adica sa luam doar alb. Si parca nu imi pare rau :))

  11. Adriana Malanca

    Rosu,demisec.Pt intensitatea gustului.

  12. Cristina Albescu

    Eu prefer vinul rosu ca merge cu chinezesc :))))

  13. iuli

    Prefer vinul rosu pe care-l beau in compania prietenei si nu exista seara in care sa nu bem un pahar impreuna.

  14. Sebi

    Povestile frumoase ies in urma consumului „moderat” de vin alb.

  15. Florea adrian

    Prefer vinul rosu sec, natural , consumat cu moderație, antioxidanți , Sănătate pura!

  16. Heming

    vinul roșu. E pentru sănătate + il prefera doamnele.

  17. Andreea

    Eu prefer vinul rosu pentru ca mi se pare ca sugereaza putere si in acelasi timp pare si simplu…merge la aproape orice fel de mancare.

  18. Ramona S.

    Clar vinul rosu! De ce?
    Raspuns: vinul pe care il alegi sa fie fiert, sigur va fi rosu 😀 . Pentru ca ce poate sa aiba un gust dulce si placut, fiert cu scortisoara, cuisoare, portocala, miere si alte condimente?

  19. Alecsandra Carstea

    Pentru mine, vinul de orice culoare imi incanta simturile, atata timp cat este de calitate si in cantitati moderate. Recunosc, insa ca am o slabiciune pentru cel rosu, demisec si deopotriva sec. De la mirosul foarte pregnant care imi ajunge si pentru doua, trei respiratii dupa ce mi-am bagat nasul in pahar si pana la intensitatea gustului care dainuie mai mult in cavitatea bucala decat in cazul vinurilor lejere, albe sau roze. All I want for Christmas is wine! 🙂

  20. Cirstea Ionut

    Un pahar de vin rosu dupa ce vii de la serviciu e numai bun. Dimineata te trezesti cu alt chef de munca 😉

  21. Marin Emilia-Valentina

    Mie imi plac mult vinurile rosii, dar mai mult pentru degustat decat la gatit :))

  22. Andra

    Vinul roșu. Cred că, inconștient, l-am asociat întotdeauna cu inima.

  23. Cazacu Madalina

    Prefer vinul alb,e mai light si parca nu mai e chiar asa de urata mahmureala dimineata dupa ce beau ceva mai mult. Vinul rosu imi place mai mult fiert,cu scortisoara,iarna.

  24. Andreea

    Iarna sunt mai fan vinul rosu. Nu stiu exact de ce, dar pare de sezon 🙂

  25. Razvan Alexandru

    Prefer vinul alb demisec. Pentru gustul lui aparte care se impaca bine cu papilele mele .

  26. Carina Coman

    Roșuuuu

  27. Alina Savu

    Vin roșu. Mereu am o sticlă în frigider. Și nu trece seară fără un pahar după masă 🙂

  28. Zamfir Ramona-Dora

    Prefer vinul rosu, cat se poate de dulce. Nu sunt si nu am fost mare bautoare, am zis sa incep usurel, sa il asociez cu un sirop 🙂

  29. Nicolae

    Vinul rosu este pe gustul meu, de preferat cel facut acasa la tara de parintii mei pentru ca stiu ca acela e 100% vin, fara zahar si alti aditivi. Sanatate pura, afrodisiac foarte bun si gust desavarsit.

  30. Lazar Adrian

    Prefer vinurile care imi fac bine, asadar beau vinuri albe 🙂

  31. Anca L.

    Prefer vinul rosu de cand ma stiu 🙂 Pt ca rezonez bine cu el!

  32. Angelo Robitu

    Vinul roșu este preferatul meu, indiferent de natura lui, deoarece are un buchet placut si o aromă desăvârșită, fiind asortat cu o multitudine de feluri de mâncare.

  33. Adina Roz

    Mie imi place vinul alb, mai ales savurat alaturi de branza sarata si struguri albi. Iubesc combinatia asta! In afara faptului ca este o desfatare a papilelor gustative, este cunoscut rolul sau in prevenirea bolilor de inima si in imbunatatirea sistemului imunitar.

  34. Valentin Ionita

    Prefer vinul alb pentru ca il pot consuma cu mai multe preparate culinare

  35. IONITA CARMEN

    Prefer un vin alb sec, fructat, frumos parfumat,perfect pentru o seara frumoasa de iarna ! <3

  36. Metallicat

    Prefer vinul rosu, pentru ca imi place mai mult gustul si pentru ca nu imi da dureri de cap in dimineata „de dupa” asa cum o face cel alb. Plus ca se asorteaza cu coltul meu de citit 🙂

  37. Meli

    Prefer vinurile albe, consumate cu moderatie la cina, pentru ca innobileaza ambianta si meniul.

  38. GEORGESCU NICOLETA

    Prefer vinul rosu, care consumat in cantitate mica este atat medicament cat si aliment; contribuie la mentinerea sanatatii, face mancarea mai deliciasa si vorbele mai frumoase.

  39. Vlad F

    Sunt pentru rosu, demidulce, rece, nu prea mult dar parfumat.

  40. adrian

    vin rosu sec/demisec ,la o temperatura un pic mai scăzuta decât a camerei. Si din vin rosu iese un super spritz pe timpul verii.

  41. Izabella Lukacs

    Prefer vinul rosu demidulce deoarece are un gust minunat si ma umpla de energie. Pur si simplu preferata mea.

  42. Monica

    Alb. Sec. Demisec. Cupaj. Alb să fie. Din punctul meu de vedere merge mai ales vara, dar nici în sezoanele mai friguroase nu spun nu. 🙂

  43. Alin Ionescu

    Vinul rosu, de la cel alb am mereu dureri de cap, probabil asa m-am obisnuit de mic, cand furam vin din damigeana lu bunicu. :))
    Plus ca la cel rosu, mai este recomandarea aceea populara, de a se servi naked, pentru a nu pata hainele. :))

  44. Diana

    Prefer vinul rosu. Este mai sofisticat si, in combinatie cu iubirea, nu indeamna la nimic cumpatat

  45. ilincaru bogdan

    Prefer vinul rosu, feteasca neagra, e ideal in combinatii cu diferite mancaruri sau doar asa … de savurat dupa o zi de munca 🙂

  46. Flore Daniel

    Eu prefer vinul rosu,ma mentine mereu in forma,cu un curaj debordant,si cu sex-apeal fata de persoanele feminine

  47. Galeriu -Olteanu Alina

    Prefer vinurile albe, pentru ca se potrivesc cu preparatele din peste (ca argument rational) si pentru ca aduna intr-un pahar o stralucire solara si inspira un aer sofisticat, elegant, rafinat (argument emotional).

  48. Catalina Constantin

    Eu prefer vinul rosu pentru ca bunicul cultiva merlot si cu asta ne-a educat pe noi, nepotii!:)

  49. Oana Petre

    Roșu demisec.

  50. Luiza Cernica

    Prefer vinul rosu pentru gustul bogat pe care il are si pentru faptul ca se potriveste de minune cu preparatele pe care le ador. Daca mai adaug si numeroasele beneficii pe care le are consumul moderat de vin rosu asupra sistemului circulator, atunci devine cu siguranta siguranta alegerea ideala.

  51. Enășoaie Alexandra

    Clar vinul roșu demidulce în brațele iubitului :-”

  52. Laura Driha

    Roșu și dulce! Pentru că merge si cu branzeturi si cu ciocolata! :))

  53. Rus Adela Ioana

    Alegerea unui vin alb este mereu binevenita deoarece îl consider mai aromat decât cel roșu și totodată mi se pare mult mai fresh datorită temperaturii scăzute de servire.

    Unde mai pui ca vinul roșu pătează fără scrupule?!

  54. Patricia Din

    Vinul alb il consum mai des deoarece are o plaja mai larga de preparate alaturi de care se poate consuma, de la branzeturi, la paste, peste, carne alba.

  55. Laura

    Imi place vinus rosu, pt ca aromele lui sunt ceva mai versatile decat la cel alb – asta dupa ce anul acesta am tot fost la niste degustari de vinuri si am inceput sa inteleg mai bine ideea 😉

  56. Claudia Corbu

    Prefer vinul rosu. Este ideal la o cina cu partenerul, intr-o seara racoroasa pentru a incalzi atmosfera.

Lasă un răspuns