Ce seturi LEGO v-ați mai cumpărat?

Am aproape 37 de ani, dar până acum doi-trei nu am avut niciodată un set LEGO al meu. Copilărind în Curtea de Argeș, nici nu prea aveam pe unde să văd, noi ne jucam cel mult cu niște blocuri mari de plastic, colorate, care se puteau îmbina și forma doar ce îți dicta imaginația, un zid, un garaj, un teren de fotbal… dacă aveai piese verzi. Ah, iar seturile astea de cuburi le aveau doar cei mai înstăriți, desigur. Așa că acum, adult fiind, după ce am trecut peste episodul “sneakerși fără număr” (mă amăgesc singur, știu), cred că vine momentul în care voi cumpăra foarte des niște LEGO, un set, ceva mic, ceva mai mare, dacă fetiței noastre îi va plăcea (și ei) New York-ul, cum aș putea să nu-i cumpăr niște LEGO Architecture cu NYC, cu Statuia Libertății sau Empire State Building? 😀

Citește mai multCe seturi LEGO v-ați mai cumpărat?

Voi câte perechi de adidași/pantofi sport aveți?

Asemenea versurilor lui Adrian Minune, îmi vine să cânt că-mi pare rău c-am îmbătrânit, atunci când mă gândesc că mai am puțin și împlinesc 37 de ani (mamă, ce de ani, deja am două majorate, dar tot de 20 și ceva mă simt, dacă ignor firele albe, durerile de spate și altele specifice vârstei). Dar nu-mi pare chiar atât de rău că am îmbătrânit, dacă e să compar situația din pantofarul meu de la 18 ani, cu cel de acum.

Citește mai multVoi câte perechi de adidași/pantofi sport aveți?

Review + concurs: bateria externă perfectă

Da, știu, nu există nimic perfect, dar eu chiar am găsit bateria externă perfectă pentru nevoile mele. Iar cu multitudinea de device-uri pe care le avem cu toții, o baterie externă te ajută, dacă nu chiar te salvează, atunci când ți-e mai greu. Smartphone, smartwatch, căști wireless, aparat de încălzit țigarete (râd frecvent de amici care nu mai pot fuma la vreo nuntă… pentru că nu mai au baterie) + alte device-uri, chiar periuțe electrice (nu știu ce le fac zborurile lungi, dar mereu se descarcă bateria după mai mult de 5 ore de zbor). Așa că am testat o baterie externă faină, pe care v-o super recomand, ba chiar dau și 3 bucăți cado, de fapt concurs cu 3 premii a câte o baterie externă pentru 3 câștigători.

Citește mai multReview + concurs: bateria externă perfectă

Cum sa ai un consum redus pe factură, cu ajutorul unui combo: pompă de căldură aer-apă și centrală termică

Acum câteva săptămâni, când toamna și-a intrat în drepturi, iar eu am declarat oficial “ziua de dat drumul centralei”, am întrebat (pe Facebook) care este temperatura termostatului, în sezonul rece. Eu am zis 23, iar în cele aproape 100 de comentarii, minima a fost de 19 grade Celsius, iar maxima de 25. Da, știu, sănătos e mai jos de 23, dar suntem români și obișnuiți cu un anumit confort, pe care probabil nu l-am avut în copilărie. Iar dacă tot suntem comozi, ne place căldurica și vrem să stăm în tricou în casă, chiar și iarna, măcar să alegem o soluție prietenoasă cu mediul, pentru un consum redus pe factură, cu ajutorul unui combo ideal: pompă de căldură aer-apă și centrală termică.

Citește mai multCum sa ai un consum redus pe factură, cu ajutorul unui combo: pompă de căldură aer-apă și centrală termică

N-aș putea rezista fără aer condiționat

Nu știu ce m-aș face fără aer condiționat. Până acum 6 ani am stat în chirie și mă răcoream cu ventilatorul, că atât s-a putut. Așa că odată cu mutarea la casa mea, primul lucru achiziționat a fost un aparat de aer condiționat, care imediat a mai primit un frate geamăn, căci la trei camere nu ar fi făcut față doar unul de 12.000 BTU. Aproape toate nopțile de vară le dorm cu AC pornit, căci stau la ultimul etaj, acoperișul se încălzește destul de tare, iar temperatura în casă ajunge și la 31 de grade (fix atâtea erau după o scurtă vacanță, în care am lipsit patru zile de acasă). Dar cunosc oameni, mulți chiar, care încă nu au niciun aparat de aer condiționat. Eh, fix pentru ei am câteva detalii despre un pachet fresh, eFresh, ce conține aparat de aer condiționat (cu plata în rate), instalare, dar și energie verde 100% din surse regenerabile.

Citește mai multN-aș putea rezista fără aer condiționat

Voi cât plătiți lunar pentru TV, net fix și mobil?

La fel ca la electricitate și gaze naturale, parcă și la internetul fix + TV, românul are tendința să rămână la cine e abonat de mulți ani. La telefonia mobilă parcă e mai flexibilă treaba, portabilitatea lansată în octombrie 2008 deja a devenit o normalitate pentru mulți dintre noi. La energie electrică am schimbat furnizorul de aproape un an, de juma de an și la gaze naturale, așa că m-am întrebat dacă nu cumva e cazul să analizez mai bine și ofertele de TV, net fix și poate chiar și cele pentru abonamentele de telefonie mobilă (da, abonamentele, că am câteva, și culmea, nu toate în aceeași rețea, aproape că le bifez integral pe cele mari).

Citește mai multVoi cât plătiți lunar pentru TV, net fix și mobil?

Salvamont România folosește drone în acțiunile de salvare

Dacă acum fix un an vă povesteam despre prima pădure smart din România, protejată de gardieni digitali, acum am revenit cu o informație proaspătă despre misiunile de salvare pe care le face Salvamont România. Probabil știți că în țara noastră ești salvat gratuit, în caz de nevoie, spre deosebire de aproape oricare altă țară, iar acum Salvamont România are în dotare un sistem de căutare foarte tare, cu ajutorul unei drone care asigură conexiune 5G în vârf de munte și a altor drone mai mici care scanează (prin fotogrametrie și termoviziune) o suprafață de 5 km liniari, 24 de hectare, în doar 30 de minute.

Citește mai multSalvamont România folosește drone în acțiunile de salvare

10 idei de cadouri de Crăciun pentru el/ea

Probabil și tu ai amânat cumpărăturile pentru Crăciun, în special cadourile. Cu toții o facem și ajungem să ne înghesuim prin mall-uri, ceea ce nu e chiar recomandat și nici plăcut în această perioadă. Așa că dacă ai nevoie de inspirație, ți-am pregătit 10 idei de cadouri pentru bărbați, iar soția s-a ocupat și ea de alte 10 recomandări pentru femei. În plus, la final găsești și un cod de reducere de 25%, ca să fie și mai bine. Cu plăcere, wink-wink!

Citește mai mult10 idei de cadouri de Crăciun pentru el/ea

Cea mai bună rețea fixă de internet din România

Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum era pe vremea dial-up, căci de când cu work from home, cred că la noi în casă consumăm mii de GB, lunar. Din fericire, în România chiar stăm bine de tot la capitolul internet fix și nu am auzit pe nimeni care să se plângă că gâfâie serviciul de streaming video sau că nu merge video call-ul în ședințele de la muncă, deși unii mai dau vina pe dificultăți tehnice, ca scuză pentru întârzieri în call-uri sau când nu vor să vadă o prezentare. Sau, ca mine, când sunt în pijamale și chiar nu am chef să-mi etalez bluza cu halbe de bere sau tricoul cu Moș Crăciun, într-o conferință video. Și mai sunt cazuri, în care unii se trezesc ba cu pisica pe tastatură, ba cu copilul dansând în fundal pe Baby Shark (doo, doo, doo, doo, doo, doo).

Citește mai multCea mai bună rețea fixă de internet din România

[Giveaway] Vecinii de la Liziera de Lac, un proiect fotografic semnat Doru Panaitescu, adresat viitorilor rezidenți

Mai țineți minte când vă povesteam despre Liziera de Lac, locul acela care poate fi alegerea perfectă dacă-ți cauți o casă nouă lângă București? Dacă nu, aruncați mai întâi o privire aici, apoi reveniți pentru a afla și vedea o parte din proiectul Vecinii de la Liziera de Lac, albumul fotografic realizat în colaborare cu Doru Panaitescu, care prezintă în imagini peste 80 de specii de animale, păsări, amfibieni și reptile care trăiesc în habitatul din jurul complexului și pe care acesta le-a fotografiat pe parcursul mai multor ani.

Citește mai mult[Giveaway] Vecinii de la Liziera de Lac, un proiect fotografic semnat Doru Panaitescu, adresat viitorilor rezidenți