Încărcare wireless iPhone X

Da, știu, alții au funcția de wireless charging de câțiva ani, iPhone sucks, Apple va da faliment. Așa, după cum ziceam, pe lângă smartphone-ul androidian din dotare (folosesc ambele sisteme de operare, de prin 2010), utilizez și un iPhone X (ics, zece, ten, spune-i cum vrei). Și m-am gândit eu că, la birou, i s-ar potrivi de minune un încărcător wireless, așa că am scotocit internetul după unul ieftin, dar bun.

Așa am ajuns să aflu că un charger wireless potent va încărca mai încet decât charger-ul de priză, standard, al lui iPhone X. Mai exact, încărcătorul din cutie, de 1A, duce bateria de la 0% la 100% în cam 3 ore. Cu adaptorul de la iPad Mini 2, care e de 2A, în aproximativ 2 ore am telefonul încărcat complet. Iar în cazul chargerelor wireless, viteza ajunge la cam 80%, deci la birou, încarc telefonul de la 30% la 100% în 3 ore.

Important de știut, că eu m-am speriat inițial, dar apoi am citit informația pe site-ul Apple: dacă bateria/telefonul se încălzește peste o anumită limită (nu arde, doar caldură normală de la alimentare), este limitată încărcarea wireless la 80%, adică telefonul arată că încarcă bateria, dar procentul nu crește peste 80 de procente. Am pățit-o o singură dată, dar numai bine cât să știu despre ce e vorba.

Mă gândeam să aleg wireless charger-ul de la Ikea, care costă vreo 145 de lei (dacă nu greșesc), însă am văzut o variantă mult mai ieftină, dar și mișto, la Ovi Sirb. E vorba de Nillkin Magic Disk 4, care pe Amazon costă 29$, dar eu l-am luat de pe mobiledirect cu 90 de lei și transport gratuit. Are output de 5W, NU vine cu charger inclus, doar pad și cablu micro USB – USB, iar eu folosesc un adaptor de priză Samsung (Travel Adapter, Adaptive Fast Charging – 9.0 V cu 1,67A / 5.0 cu 2.0A), acestea fiind și recomandările Nillkin.

Acest articol are 3 comentarii

  1. radu

    pune si tu un link de unde l-ai cumparat. Are super pret.

      1. radu

        cumparat. Super pret. super produs. mersi de recomandare

Lasă un răspuns