De prin cinema [13] – Maze Runner: The Death Cure

  • Post author:
  • Post category:film

Primul film din 2018 vine destul de târziu pentru noi, la final de ianuarie, dar am zis că trebuie să începem cu unul bun, care să merite. Știți doar, cum începi anul, în aceeași notă îl vei continua, iar anul acesta este plin de filme extraordinare – așa că marți seara ne-am prezentat la avanpremiera filmului Maze Runner: The Death Cure, ultima parte din trilogia cu același nume.Vă pot spune din start că internetul este plin de review-uri critice, totul este dezamăgitor și lipsit de farmec, dar probabil că nu va exista vreo ecranizare care să mulțumească pe toată lumea. Așa că, dacă sunteți fan al genului, filmul nu vă va dezamăgi nicio clipă, cele două ore și douăzeci de minute vor trece foarte repede. Întreg filmul este plin de acțiune și suspans, surprize și întorsături de situație, punga de popcorn vi se golește instanteu, pe măsură ce parcă vă feriți de gloanțe și de “cranks”.

Puțin din plot: în cele două filme anterioare, Thomas împreună cu alți puști au fost prinși într-un labirint fără a-și aminti identitatea ori motivul și locul în care se află. Aceștia au reușit să scape, într-un final, întreaga operațiune malefică fiind condusă de o organizație numită WCKD. La ieșirea din labirint i-au așteptat liderii organizației, care i-au adăpostit în unitatea lor pentru protecție, dar Thomas a descoperit că de fapt aceștia făceau experimente pe supraviețuitorii (imunii) din multiple labirinturi, cu “Flare virus”. Thomas și alți câțiva au reușit să scape, dar cum și dacă restul lumii va scăpa de WCKD, veți afla în cel de-al treilea film.

Dintre protagoniști îi amintesc pe Dylan O’Brien (Thomas – l-ați mai văzut în Teen Wolf), Kaya Scodelario (Teresa – recent în Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales), Thomas Brodie-Sangster (Newt – Jojen Reed din Game of Thrones), Giancarlo Esposito (Jorge – personaj negativ în serialul Revolution), Patricia Clarkson (Ava – recent în House of Cards) și Aidan Gillen (Janson – Littlefinger din Game of Thrones).

Recomand și seria de șase cărți pentru fanii The Maze Runner, dar până una alta vă invit să petreceți o seară frumoasă la film, deoarece de astăzi, 26 ianuarie 2018, cea de-a treia parte, Labirintul: Tratament letal, a ajuns pe marele ecran de la IMAX. Bilete vă puteți lua de aici.

Enjoy!
D.

Lasă un răspuns