În 2018, România are mai puțin de 750 de km de autostradă

Mi-ar fi plăcut să greșesc niște cifre, dar ăsta e crudul adevăr, avem numai 746 de km de autostradă, însă ne permitem să nu dăm în folosință 30 de km de autostradă finalizată „din cauza unei hotarari de guvern absurde”, asta în timp ce ar fi trebuit să avem 8.000 de km, conform promisiunilor electorale.

E vorba de autostrada A10 (habar nu aveam că am sărit numărătoarea tocmai la zece), mai exact loturile 3 și 4, între Sebeș și Turda. Mai jos, o filmare aeriană cu tot segmentul de autostradă, care arată chiar foarte bine, are chiar și spații de servicii, nu ca segmentul București – Ploiești, de pe A3.

Asociația Pro Infrastructură:Filmare din avion cu loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 între nod Turda și nod Aiud. Autostrada este gata pentru deschiderea traficului, însă CNAIR tergiversează deschiderea, invocând regulamentul de recepție și dispute tehnice și contractuale cu antreprenorii generali.


Autostrada 10 Sebes-Turda

Lungime: 70,0 km in exploatare (0%); in executie (100%); planificata (0%).

A10 este autostrada care va face legatura dintre Autostrada A1 si Autostrada A3, pe traseul Sebes – Turda. In luna iulie 2013 a fost anunata organizarea unei licitatii pentru portiunea Sebes-Turda, iar rezultatele acesteia au fost anuntate in decembrie 2013. Lucrarile ar urma sa fie finalizate din fonduri europene (85%) si de la bugetul de stat (diferenta).


Conform informaţiilor aflate pe surse de Asociația Pro Infrastructura, se pare că datele stabilite pentru recepţie sunt 24 mai pentru lotul 3 (între Aiud şi Decea) şi 15-16 iunie pentru lotul 4 (între Decea şi Turda). Monitorul de Cluj





Surse:

Lasă un răspuns