Miercuri, 27 iunie 2018, va fi testat Sistemul RO-ALERT, în București

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunțat că "testările în vederea operaţionalizării sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă – RO-ALERT vor fi iniţiate, miercuri, în anumite zone din București, urmând ca ulterior acestea să fie extinse la nivel naţional.

Potrivit IGSU, în zonele din Capitală unde vor avea loc testările, pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România, vor apărea notificări cu mesajul:Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie. DSU-IGSU”.

Ulterior, testările vor fi extinse la nivel naţional.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei, în caz de urgenţă majoră.

Sistemul RO-ALERT este folosit atunci când viaţa şi sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.



 

UPDATE: 2 iulie 2018 – Am primit screenshot-uri cu alerta, care de fapt au fost alerte, diferite. Mulțumesc, Ema. Am căutat pe neți, se pare că la iPhone ar fi trebuit să fie un câmp numit Government Alerts sau Emergency Alerts (în Japonia, de exemplu). Oare ai noștri români, care au dezvoltat sistemul RO-ALERT, știu că tre să ia legătura cu Apple și operatorii pentru ca utilizatorii de iPhone să poată primi mesajele de avertizare? Întreb și eu, că nu cunosc pe nimeni cu iOS care să fi primit notificarea de test. Există și posibilitatea să fim în situația țărilor menționate la steluță:  *In some countries, you may not be able to disable Government Alerts. Sau poate utilizatorii Apple au fost uitați. E bine că am și Android, zic.

 

 

Acest articol are 2 comentarii

Lasă un răspuns