TAROM își dorește curse directe către SUA, ba chiar și spre China

Compania aeriană naţională TAROM a făcut deja o cerere oficială pentru a putea opera zborurile spre Statele Unite, de asemenea și pentru orele de aterizare. Vizează trei aeroporturi: Newark (New Jersey), Laguardia (Queens, New York) şi celebrul JFK din New York, Tarom mizând pe cel din urmă.

TAROM a renunțat la zborurile spre New York în 2003, pierzând atunci sloturi orare foarte bune. Ulterior au tot declarat că ar vrea să reia cursele respective, dar de abia acum fac și ceva concret. Nu vor achiziționa aeronave noi, ci vor să folosească în leasing operaţional, 6 luni, cu posibilitatea prelungirii contractului. Cel mai probabil vor alege dintre Airbus 330 și Boeing Dreamliner 787, ambele cu aproximativ 330 de locuri.

Tarom își dorește 4-5 zboruri săptămânal, iar prețul ar putea ajunge la 1.000 de euro. Adică scump, dar cam așa e prețul standard, ofertele de 500 de euro apar rar, de câteva ori pe an, dar nu zbor direct.

Slotul ideal, adică intervalul orar de zbor, ar fi decolarea la ora 10 din Bucureşti, iar după un zbor de aproape 10 ore să aterizeze la New York. Asta ar transforma şi aeroportul din Otopeni într-un hub regional, unde s-ar aduna pasageri din Europa de Est pentru a putea zbura în Statele Unite.

 

De altfel, compania intenţionează să zboare anul viitor şi spre China. Însă va fi doar în parteneriat cu un operator aerian chinez. Adică nu va avea nevoie de avioane şi va asigura doar vinderea biletelor şi promovarea rutelor.

Mai multe detalii + video, pe stirileprotv.ro

Lasă un răspuns