6 motive pentru a urmări Vikings, sezonul 6

Joi a avut loc premiera celor 2 episoade care marchează sezonul final, cel de-al șaselea, din serialul fenomen Vikings. Dacă mă întrebați pe mine, este unul dintre cele mai reușite seriale cu influență istorică. Way to go, History Channel!!!

În cele ce urmează, vă voi oferi 6 motive pentru care este musai să deschideți tv-ul în fiecare joi, de la ora 21, să urmăriți ultimul sezon din acest serial-capodoperă:

1. Timp de 6 ani, Vikings mi-a oferit detalii despre o parte necunoscută a istoriei, deoarece majoritatea serialelor abordează momente din istoria Marii Britanii, vezi The Tudors, Reign etc. Aici aflăm și părțile frumoase ale vikingilor, cel puțin eu am o mare simpatie vis-a-vis de câteva dintre personaje. Atenție, spoiler-alert pentru punctele următoare, din sezoanele anterioare!

2. Vom vedea o a doua mare bătălie a anului – fanii serialelor istorice vor ințelege – Bjorn vs Ivar – în urma căreia unul dintre ei va prelua tronul Kattegat-ului și probabil supremația din Scandinavia.

3. Sunt curioasă dacă fantoma lui Ragnar va aduce o rază din lumina lui Thor, pentru a influența cine va câștiga marea bătălie. Chiar îmi doresc din suflet să îl mai vedem o dată pe Ragnar, de care sunt sigură că tuturor ne e maxim de dor.

4. În ce episod va apărea Rollo să aducă dovezi despre faptul că Bjorn-Ironside este fiul lui și nu al lui Ragnar?

5. Dar oare în ce episod vor afla toți că Ivar-The Boneless nu este nici el fiul lui Ragnar? Sigur n-are cum să se termine serialul fără să elucideze toate misterele. Concluzia este că doar Ubbe poate sta pe tronul Kattegat-ului, ca prim moștenitor al lui Ragnar, corect?

6. În următoarele săptămâni vom avea un total de 20 de episoade, care vor finaliza seria mult iubită. Am înțeles din culise că finalul este unul mulțumitor pentru toată lumea, însă rămâne de văzut. Unul dintre episoade chiar este în regia lui Katheryn Winnick (Lagertha), ceea ce mi se pare super fain!

History Channel mi-a oferit ocazia săptămâna trecută să îi văd în carne și oase pe Jordan Patrick Smith (Ubbe) și pe Georgia Hirst (Torvi), ambii fiind dintre personajele mele preferate din serial. Anul trecut l-am văzut pe Clive Standen (Rollo) la Warsaw Comic Con, iar anul acesta l-am ratat cu grație pe Alexander Ludwig (Bjorn) la Cluj Comic Con. Totuși sper să văd și un Ragnar (Travis Fimmel) sau un Floki (Gustaf-fratele cel mare-Skarsgard) în edițiile viitoare de Comic Con, știu sigur că serialul are foarte mulți fani aici în Ro.

Ca un mic bonus, am aflat care este semnificația semnului/simbolului serialului Vikings și mi s-a părut fain să-l împărtășesc cu voi.

 

 

Nu uitați, în fiecare joi, de la 21:00, doar pe History Channel 🙂

D.

 

 

 

Acest articol are 2 comentarii

  1. roka

    nu exista sezoanele celelalte pe vreo platforma ceva, pentru vizionare ?

Lasă un răspuns