Cât de mult contează mersul pe jos

2019 a fost pentru mine singurul an la finalul căruia nu am mai adăugat un kilogram sau două. Încă încap în mărimea S și cam așa mi-aș dori să rămân, la 70 de kg, nu ca la începutul lui 2019, când deja sărisem la 73. Cum am reușit să scad de la 73 la 71/70? Simplu, mergând pe jos în fiecare zi și decalând ora cinei de la 8 sau 9 PM la 7 sau 8 PM.

 

În martie mi-am schimbat jobul, de atunci dublând distanța parcursă pe jos în fiecare zi din cursul săptămânii. De acasă până la metrou am de mers puțin peste 1 km, iar de la metrou până la birou am aproape 1 km. Deci de luni până vineri merg cel puțin 4 km, chiar dacă nu mă ridic nicio secundă de la birou (ceea ce încerc să nu se întâmple, căci nu e sănătos – oricum mă avertizează Apple Watch-ul de fiecare dată când trece o oră și nu m-am ridicat). Dar de la birou poate mai dau o fugă prin oraș, la cumpărături sau să beau o bere cu prietenii, deci mai pun niște kilometri la media zilnică, iar când plec în vreun city break, sar de 20 de km/zi.

 

La final de 2019, situația arată cam așa:

  • o medie de 7,1 km/zi, adică am mers pe jos aproape 2.600 de km în 2019 (cu mașina am făcut 6.000, și conducem amândoi, eu și Diana – dar cei mai mulți au fost cu avionul, peste 20.000 de km).
  • o medie de 10.423 de pași/zi, adică aproape 4 milioane de pași într-un an
  • o medie de 13 ore pe zi în care m-am ridicat cel puțin un minut de pe scaun sau nu am stat jos
  • o medie de 544 de kcal/zi consumate prin mers pe jos
  • deși nu înregistrează tot timpul mersul pe jos ca “Exercise”, cică am mers pe jos, în medie, 27 minute zilnic

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Concluzie: mi-am dorit ca al meu cântar să nu mai indice kilogramele cu cifra 7 în față, am reușit înainte de sărbători, acum e mai greu, dar tot nu am sărit de 71. Așa că sper să merg cel puțin la fel de mult pe jos și anul acesta, și să rămân la 70 de kg (la 1.78m) și mărimea S la haine. Ceea ce vă doresc și vouă, dacă e.

PS – Legat de sport, am mai încercat să joc tenis o dată pe săptâmână, m-am ținut doar câteva luni, la fotbal ajung de două ori pe an, iar bicicleta a devenit cuier în sufragerie. Poate mă voi duce la înot când se mai încălzește afară, între timp… rămân la mers. La mulți ani și mulți km de mers pe jos!

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns