ca de Paste

Am fost si eu ca tot omul [aproape], sa ma spovedesc. Era vineri. Ora 16.30. La 17.00 incepea Prohodul. M-am dus la manastire, am facut molifta si am stat la coada apoi pt a-mi spune pacatele. Erau 2 preoti care spovedeau, deci mergea relativ repede. Insa unul mai batran te tinea mai mult sa te confesezi. Mai eram 6 la „coada”… si tocmai iese un popa si ramane decat cel in varsta. Un sfert de ora nu a mai intrat nimeni. O baba tot spunea ce are pe suflet… oare spunea si ce au vecinele de peste gard? … Dupa cateva minute apare alt preot ca sa mearga treaba mai repede [cred]. Era un barbat perfect brunet… dupa aprecierea mea… cam 35 de ani.
Intra unul cate unul si se apropie randul meu. Eu tot vroiam la cel batran pt ca stiam de la Craciun ca isi face treaba calumea. Ghinion, am nimerit la cel tanar.
Si ajung la el, zic saru-ma parinte, ma pun in genunchi… si asteptam si eu ca tot omul sa te intrebe… ai facut aia, dar aia? Insa am avut o mare surpriza. Din momentul in care m-am asezat… dupa o liniste de 5 secunde preotul zice pe un ton asemanator unui profesor examinator de la proba orala de la bac: DA!, te ascult… Si eu am ramas… AA???… in fine, cred ca nu am fost mai dezamagit vreodata de spovedanie ca acum… conteaza ca eu mi-am spus pacatele.

Si cum e ziua de Paste, spun si eu Hristos a Înviat! Paste Fericit, sanatate si toate cele bune!

In final, 2 poze de la manastire si una de la Înviere:

Acest articol are 5 comentarii

  1. chira

    🙂 na brici.bravo tie ca te-ai spovedit…puteai insa sa iti analizezi tu faptele si sa scutesti niste oameni amarati care sunt satui de povestile altora:D dar bravo..pt un crestin…

  2. Crengu

    Daca ti-as spune ca la o spovedanie adevarata si normala,tu esti cel care „povesteste”,fara sa intrebe preotul „ai facut aia sau ailalta?”,te-as dezamagi si mai rau :p,asa ca mai bine tac! :p Bine,insa,ca te-ai spovedit!;)

  3. Ionut Bunescu

    nu m-a deranjat ca nu m=a intrebat „ai facut aia sau ailalta” … m-a deranjat tonul pe care mi-a zis „da, te ascult” mi-a zis=o ceva de genul… becali catre reporter antena 1 , intelegi crengu? 🙂

  4. Crengu

    =))Pricep,pricep!O fi fost si el obosit!:p

  5. Kayleiiiiiigh

    omu` voia sa ii dai banii si sa plece la copii
    :))

Lasă un răspuns