te Piteşti de maşinuţe ?

Se facea ca eram si eu ieri ca omul intr-un autobuz. De fapt coboram din 8 in statia de la Finante [Pitesti]. Si cum am pus un picior pe trotuar aud un VRUUUUUUUUUUUUUM si in acelasi timp 2 pustoaice de 16-17 ani scoteau sunete ograsmice… Nu… nu treaceau Mutu, nici Smiley nici Randi nici alte persoane publice plecate din Pitesti. Era una bucata Ferrari F430 Cabrio. Masina bossului de la SEND’92 – Durdui. Nr de inmatriculare e AG … DUR… prea dur acest calut din Italia 😀 Bineinteles ca in timp ce pustoaicele salivau pe gura, si nu numai, dupa masina… ma uitam si eu ca mutul… nu stiu daca aveam gura inchisa :))
Asa… si am traversat dinspre Finante catre statia de la Casa Cartii. Timp necesar cat masinuta cea rosie si cu multi caluti sa apara iar in fata mea. Dupa cum stiti [cei din Pitesti] mai tot timpul, acolo la statia de taxiuri e un echipaj de la politia rutiera. Era si acum! Si aud intr-o „departare apropiata” acelasi VRUUUUM. Bineinteles ca ma uit fara sa misc un deget. Bineinteles ca si nenea militian cu vesta lui fluorescenta auzise motorul ce tzipa pe cele 2 tzevi duble de evacuare. Nenea militian s-a simtit ofensat si s-a pus pe mijlocul strazii. Ferrariul a incetint la vederea acestuia si in momentul cand politistul a vazut ce masinuta era si pe nea soferul, s-a dat umil de pe strada, probabil a si dat din cap, ceva de gen „sa traiti, ma scuzati” . Imediat ce strada a fost „eliberata” de purtatorul de cascheta am vazut cum o masina e mai iute decat viteza mea de reactie, adica mi-a disparut din fata ochiilor… pai e si normal :
Pretul unui astfel de Ferrari se incadreaza intre 168.000 si 227.000 de dolari, iar F430 este vandut la un pret initial de 120.000 de lire sterline in Marea Britanie si 175.000 de euro in UE. Supermasina include un motor V8 de 4.3 litri, rezultatul unei colaborari Ferarri/Maserati. Motorul genereaza 483 de cai putere la 8500 rpm, iar masina atinge 100 km/h in 3.5 secunde, facand din F430 cea de-a treia la capitolul viteza, dupa Enzo si modelul 599.
Tinand cont ca e model cabrio, mai scoatem cativa caluti si punem un 0.2 secunde… la timpul pt atingerea a 100 km/h.

Cam asa arata masina :

Si ca sa fie treaba-treaba.. azi am vazut si eu prima data AUDI R8, tot in Pitesti. Eu eram tot in AUTOBUZ, el era la vreo 3-4 masini in fata, nu prea il vedeam de un matiz [care e mai inalt].

Sa amintesc faptul ca in Pitesti mai sunt masinute din astea ieftine gen Aston Martin DB9 si un Vanquish alb, Maybach,Mercedes SLR,Bentley Continental, BMW M6, Audi RS4, Mercedes CL63AMG, Porsche 911 … copilarii din astea 🙂

Si dupa cum citeam pe un forum cu masini din Pitesti: Nu va mai puneti termopane [de la SEND’92] si nu mai cumparati de la PIC si nu va mai duceti la meciurile de la FC Arges… ca ati vazut ce se intampla… apar numai masinute de peste suta de mii de euro :))

Acest articol are un comentariu

  1. Kayleiiiiiigh

    wow
    cu toate ca nu ma prea pricep la masini,ceea ce ai descris e destul de impresionant.

Lasă un răspuns