Am fost în Paradisul Acvatic

Foioioi, da’ bine e să fii în concediu, mai ales când vremea ține cu tine, poate chiar prea mult. De ce? Păi weekend-ul trecut, mai exact duminică, 29 aprilie, domnișoara mea devenea majoră pe toate continentele, așa că am dat o fugă până la Brașov, că tare de mult îmi doream să ajung la Paradisul Acvatic.

Mi-ar fi plăcut să mă duc iarna, că de, afară frig, înauntru cald și apă încălzită, daaar am fost destul de insipirat pentru că pentru prima oară în viața mea am făcut plajă în luna aprilie în România! Stăteam afară pe un șezlong, doar în short, cu un ochi ma uitam la soare și cu altul la omătul de pe crestele munților (nu, n-am strabism, e doar un joc de cuvinte).

Și acum mai puțin despre mine, mai mult/multe despre cum a fost în Paradis. Am ajuns la ora 12.30, am intrat după aproape o juma’ de oră pentru că erau cel puțin cincizeci de persoane la coadă. Am plătit 55 de lei pentru întreaga zi, conștient fiind că nu voi sta doar 3 ore.

Pam pam, primești o cheie cu un șnur special făcut pentru a fi legat la încheietura mâinii. Cu acea cheie ai acces la un mic seif (unde e indicat să îți lași telefoane, bijuterii, portofel ș.a.) și la un mini vestiar unde îți poți lăsa lejer un rucsac, prospop și cosmetice. Apoi treci prin zona de dușuri și tanaaa, dai de prima piscină interioară (Aquagym) unde apa are vreo 28 de grade, 1,35m adâncime și unde se face gimanstică, bineînțeles – serviciu gratuit.

 

Hop-țop, ajungi imediat la tobogane. Sunt două, unul portocaliu cu traseu mai ușor (pentru copii) și unul albastru care e un tub închis, e și mai lung și prinzi viteză mai mare, asta dacă stai în poziția corectă (întins pe spate, picioarele încrucișate și mâinile împreunate la piept). Apa în care cazi are puțin peste un metru, numai bine să te dezmeticești după ce pici de la 12 metri în apă. Fiind foarte aglomerat, eu am stat la coadă între 5 și 10 minute de fiecare dată când am vrut să ma dau pe tobogan. E și un fel de semafor care îți indică faptul că au trecut 20 de secunde și e sigur să te dai după cel care tocmai a plecat înaintea ta.

 

 

După ce te-ai dezmeticit după spiralele toboganelor te duci neapărat la bazinul interior-exterior. Aici apa are cam 38 de grade, așadar iarna e de vis. Dar, după cum ziceam, era destul de cald și de aglomerat, așa că am trecut printre niște perdele termoizolante în jumatatea exterioară a bazinului unde cele 27 de grade din aer contrastau bine cu cele 38 din apă, “revergorant”, vorba aia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Și, pe drum către bazinul cel mare de înot, poți face o mai lungă sau mai scurtă oprire la saune: bio-sauna (uscată – temperatură între 50 și 60 de grade, recomandată celor mai sensibili), sauna umedă (tot 50-60 de grade) și preferata mea – sauna uscată (între 85 și 100 de grade). Imediat după sauna poți alege bazinul rece sau dușurile rustice. Mă rog, la dușurile rustice e cam aglomerat pentru că mai toți copiii sunt fascinați de faptul că își pot “turna apă-n cap”.

 

Și am ajuns și la bazinul de înot care are o temperatură normală, să-i zic așa, adică de 27-29 de grade. Bazinul are 40m pe 18m, iar adâncime între 2m și 4m – în zona trambulinelor de sărituri. Am sărit și eu de la cea de 1m, de la cea de la 3m n-am mai apucat pentru că de abia mâncasem, iar de la trambulina de 5.2m n-aș fi sărit nici plătit, dar se găseau destui care să sară chiar și în cap de acolo, milă mi-era de coloana lor, dar treaba-n ei 🙂

Și după atâta bălăceală, tre să și mănânci, nu? Ai nevoie de ceva bani și de multă, multă răbdare. Prețuri aproape ca la București, 10 lei o felie de pizza, 13 lei șnițelul și 6 piureul. Berea e de la 5 lei în sus, dar caldă. Pentru că la ciorbă, pizza, felul doi era DOAR o tipă care îți dădea produsul dorit (era sistemul împinge tava), coada era undeva la aproape o sută de oameni, asta însemna cam 30-40 de minute până ajungeai să plătești. Asta a fost cam bătaie de joc, la câți bani fac, ar putea să mai angajeze un om, doi.

 

[box] Concluzii: O alternativă montană pentru cei care nu vor la mare sau nu iubesc litoralul. O soluție excelentă pentru sezonul rece, adică septembrie – aprilie. Prețuri ok, destul de curat, păcat că au prea puțin personal, în special în zona restaurantului.[/box]

 

[box type=”info”] Fotografiile sunt luate de pe site-ul complexului Paradisul Acvatic.[/box]

Lasă un răspuns