Castele pe trotuar

Salut, sunt Ionuț și îmi plac animalele îngrijite, la fel ca oamenii. Nu mă pasionau prea tare pisicile până când am dat de un motan incredibil mândru și cu o personalitate, mamă-mamă. Fitzosul fitzoșilor, care mușcă precum un câine. Acum că am ajuns la patrupede care fac ham, nu miau, să-mi spun și oful:

Mi-e scârbă și nu mai suport să fac slalom printre cacastele câinești. Să-mi zică mie cine a văzut, în București, un trotuar curat în jurul vreunui bloc! Nu, nu sunt maidanezii de vină, că ei își fac nevoile destul de retras, prin parcuri, pe iarba, lângă un pom etc (cel puțin la mine în cartier). Nu, nu apăr maidanezii, dacă ar fi după mine, n-aș mai vrea să văd niciunul pe stradă, indiferent de metoda aleasă pentru a scăpa de ei. Dar să revenim la a mea problemă, plăcintele pe care patrupezii le pleoștesc fix în mijlocul trotuarului, pe alei, în fața scărilor de bloc și pe oriunde ai vrea să te deplasezi. Ce vină au săracii căței că au stăpâni defavorizați intelectual?

Umanii, care aleg să crească un câine (uneori în locul unui copil), ar trebui să înțeleagă că au și responsabilități sociale, așa cum ai grijă să îi schimbi scutecul unui bebeluș, la fel trebuie să strângi și mizeria făcut de câinele tău. Sincer, vă rog să-mi spuneți când ați văzut ultima oară vreun stăpân cu făraș, mătură, pungă și mănuși? Parcă era o lege care îi obliga pe stăpâni să aibă la ei așa ceva, altfel urmând să fie amendați cu până la 1000 de lei. Și parcă mai vedeai prin parcuri, din loc în loc, cutiuțe cu pungi (gratuite) special destinate pentru cacastele. Parcă…

Sunt curios să aflu câte amenzi s-au aplicat, în București, proprietarilor de câini care au încălcat legea. Văd că la Focșani, niciuna.

 

Acest articol are un comentariu

  1. lg

    o sa vezi iubitori cu farase dar nu o sa vezi civilizati cu gunoaie civilizate nu o sa vezi civilizati sa nu scuipe dupa cum nu o sa vezi un om al strazii cu faras si pungulita…si sunt slava…guvernului…multi

Lasă un răspuns