Kumfu Eurovision România 2013

Cum să fie, cu scandal, ca de obicei, așa cum îi place românului. Trist e că, deși ne-am obișnuit ca orice concurs de acest gen să se lase cu tam-tam, la Eurovision e tot timpul ceva sublim. Ducem lipsa OTV-ului, se vede. De la atacul energetic asupra Luminiței Anghel, la mentalitățile de dinainte de ‘89 ale TVR-ului care nu poate să asigure, din banii noștri, o grafică TV care să aducă măcar a anii 2000, de la erorile grave ale sistemului de votare prin SMS până la atacul orbitor al ținutelor prezentatorilor (ABBA), de la prezentatul sponsorilor ca la Balul Bobocilor până la cel mai prost umor al celor patru prezentatori – Ovi, Paula Seling, Andreea Bănică și celălalt.

N-o să mai detaliez și aici, am făcut-o deja pe Twitter și am deranjat, dar nu poți să nu faci glume de peluză atunci când vezi nesimțirea Oanei, coprezentatoarea lui Toader Păun(Teddy). Apropo, Teddy, singur, era suficient, fără LABBA și ale lor texte modeste imbecile și fără Oana cea impertinentă, care se purta asemenea unei secretare slinoase și vorbea peste concurenți, le tăia macaroana dacă nu percutau la dorințele ei de șefă pe plantație.

De exemplu, Bartoș nu își face singur textele, e o echipă întreagă în spate care pune cap la cap cuvinte alese. Ah, că Pavel e un actor perspicace, care poate să fie amuzant oricum și oricând, e altă mâncare de pește, pe care cei de la TVR nu au gustat-o niciodată. PRO-ul, Antena, atunci când filmează talent show-uri, BAGĂ BANI, nu pun flori artificiale ca decor, deși au buget mai mic decât imensa televiziune de stat care toacă sute de milioane de euro. Ar fi putut ieși un spectacol, nu o emisiune cu iz de mucegai optzecist teverist, dar n-ai cu cine.

Revenind la juriu, melodii, câștigători: Fără discuție, Electric Fence ar fi trebuit să câștige cu a lor Emilia, singura piesă care poate intra oricând pe radio, care a plăcut tutoror, poate și în lipsa altei piese care să fie la același nivel. Speram ca cei de la Electric Fence să ne reprezinte țara la Malmo, Suedia, dar am zis încă de aseară că piesa lui Cezar, It’s my life, ar fi varianta a doua. Nu știu de ce aproape toată lumea e contra lui, mai nimeni nu-l vede mai sus de locul 20. Sună ok, cu tot cu vocea aia de contratenor (nu de gay, cum spune toată lumea), aduce cu Tornero a lui Trăistariu, are și ceva dubstep… dacă n-a fost Electric Fence, eu susțin în continuare că Cezar e cea mai bună alegere și cred cu tărie că va face o figură bună, în ciuda votului geopolitic.

 

Acest articol are un comentariu

  1. pacalici

    Articolul asta il poti folosi si la anul(eurovision 2014),modifici doar „personajele” ca povestea va fi aceeasi : scandaluri,decoruri de pe timpul filmului „Veronica”,melodii nedifuzabile pe radiouri,etc..ma mir ca se mai uita cineva la TVR

Lasă un răspuns