Sustenabilitatea la români | Tu cât stai la duș?

Zicea Mărioara de la Piatra Neamț că O cincime din populatia Romaniei sta mai mult de 15min in dus, in conditiile in care durata medie ar trebui sa fie de 4m:42s și m-am gândit la cât stau eu, și ce fac mai exact în acele minute. Nu intru în polemici de genul câți se spală și câți nu, câți români au o periuță de dinți și câți nu, voi analiza strict necesitatea românului de a sta mai multe minute în duș.

Salut, sunt Ionuț și fac parte din acea cincime care stă peste 15 minute la duș, mă rog, atunci când fac baie stau sigur un sfert de ceas. Pentru mine, diferența dintre duș și baie este una simplă, învățată în copilărie (nu știu cât de corect e sau nu) baia înseamnă spălat pe corp și cap, dușul înseamnă săpunit tot corpul, mai puțin pe cap. Acum, că am lămurit care-i una și care e cealaltă, eu fac duș în cam 15 minute, baie în vreo 20 (dat cu șampon de două ori pe cap). Există și excepții, când mă grăbesc tare de tot, reduc dușul la vreo 7-8 minute și baia la vreo 10-12. Și acum vine răspunsul la întrebarea cea mare: Ce fac 15/20 de minute în baie? NU, nu aia. Păi, ca orice om, unde poți medita în liniște decât pe tron sau în duș? Sincer, unde mai poți sta doar tu cu tine și să te gândești la nemurirea sufletului, la altoirea salariului ori la idei noi de articole pentru blog? Unde îți vin cele mai bune idei? Exact, atunci când te afli în baie și faci duș, ca să nu ai pe ce să le notezi, logic!

 

Da, nu e o practică sustenabilă, dar face bine la cerebel (nu, nu ală cu ce-avem noi aicea), eu mă relaxez cel mai bine atunci când fac duș/baie, mă rupt de tot și toate, plus că îmi mai vin idei bune deseori. Ah, treaba se schimbă atunci când e și ea, atunci e cea mai sustenabilă îmbăiere, doi care fac duș în timpul necesar unei singure persoane, asta dacă se rezuma treaba doar la spălat, bineînțeles 🙂

Tu cât stai la duș?

Acest articol are 5 comentarii

  1. Zarva

    Atat cat e nevoie ! nu mai putin de 5 , nu mai mult de 20

  2. Yamasha

    mult, foarte mult, poate chiar o ora… ma mai relaxez putin 🙂

  3. Mihai

    ai pierdut din vedere optiunea „cada plina” 😀

  4. alexandra

    Mult! Cred ca tot in jurul celor 15 min! Glumesc sunt femeie stau cel putin 30 min pana la 45:)

  5. Denisa

    Mult. Întotdeauna mai mult de 15 minute. Dacă am de spălat şi părul [şi cam am], până aplic şamponul, balsamul şi uneori tratamentele de tot felul [măşti], se face lejer o jumătate de oră.

Lasă un răspuns