14 sfaturi pentru un 2014 mai bun

Uite cum se face că postez articolul acesta tocmai pe 14 ianuarie. Nu a fost premeditat, ci eu am fost cam ocupat, că ideea o aveam încă de anul trecut. Mi-am tot notat prin telefon idei pentru cele 14 sfaturi și sincer vă spun că nu-s nici măcar 10, momentan. Dar le dau eu de cap:

1. Răspunde la mail-uri/conversații pe chat imediat, nu te face că nu le vezi.

2. Fă-ți controale medicale de rutină, mai bine să le faci degeaba, decât prea târziu.

3. Așteaptă să coboare TOȚI oamenii din metrou, autobuz, tramvai etc și de abia apoi poți să intri, nu de alta, dar mi s-a luat ca al meu cot să fie jenat de umărul pe care îl bagi la înaintare ca berbecul/berbeaca.

4. Spală-te pe mâini de fiecare dată când te duci la baie. Pare amuzant, știu, dar mai bine de un sfert dintre bărbații cu care m-am intersectat în diferite băi, ale unor locuri publice, NU se spală pe mâini după ce-și fac treburile.

5. Nu-i deranja pe alții. Pare vag, dar gândește-te puțin mai profund și îți vei da seama. Plus că îți va fi și ție mai bine, iar dacă tu o faci, poate și cei din jurul tău îți vor urma exemplul și OLE, totul va fi bine – mâinile în aer și strigă cu mine: nu mai merge pe tocuri la ora 7, vecine!

6. Dăruiește, fă o faptă bună fără să aștepți apoi vreo recompensă. (Știu că pare clișeu, dar dacă ar fi chiar așa, nu ar însemna mai multe fapte bune? Așa mă gândeam și eu.)

7. Să învățăm cu toții, măcar în 2014, că RSPV nu înseamnă “Rezervări la…”, ci répondez s’il vous plaît – detalii.

8. Vorbește/scrie corect gramatical (Ghid de exprimare corectă)

9. Nu mai judeca oamenii așa ușor. (Simplu de spus, greu de făcut -  încerc să țin cont de sfatul acesta din ce în ce mai bine).

10. Nu-ți uita niciodată căștile acasă, s-ar putea să asculți, în metrou, un mashup de rock cu trance și colinde de la trei oameni care au căști proaste date la volum maxim.

11. Mestecă guma fără să faci baloane fără număr pe care le spargi ostentativ de zici că ești la foc automat.

12. Nu mai fi fudul/ă, îmbracă-te bine atunci când e frig. N-o să treacă marea dragoste pe lângă tine fără să te observe din cauza fesului supradimensionat și a fularului până la ochi.

13. Nu mai staționa pe partea stângă a scărilor rulante. Niciodată!

14. Spune-le celor dragi îi iubești. Poate le și arăți. Mai des.

Acest articol are 4 comentarii

  1. Nicolae

    Nr.11 Sau cel mai bine – evita sa mesteci guma in public. Sau daca o faci, macar fa-o cu gura inchisa …

  2. Livia

    Majoritatea sunt general valabile, după părerea mea. 🙂

  3. Alex

    Semi-legat de punctul nr. 7: cu siguranta voi parea pedant, dar ma zgarie la ochi sa vad pe un flyer pe care il primesc in Cora pentru un anume eveniment scris „RSVP”. Ar trebui ca toate acele cateva mii de persoane care primesc flyere pe perioada campaniei sa sune la numarul scris si sa spuna ca nu merg? Asta arata ca organizatorul de evenimente e un snob, adica ia de bun tot ce e la moda.

Lasă un răspuns