România Liberă are site nou

După o scurtă perioadă de stat în Beta, cei de la România Liberă și-au lansat noul site, cu tot cu variantă de mobil, noi rubrici și un design destul de liniștit, care nu-i țipător, doar slider-ul cu cele mai noi știri fiind cam singurul care îți fură privirea.

Font-urile utilizate sunt destul de mari, astfel încât și cei trecuți de vârsta a doua să-l poată citi ușor, ca pe un ziar. E păcat că, în România, presa tipărită moare încet și sigur, iar în acest sens, îmbunătățirea design-ului, diversificarea categoriilor, publicarea de cât mai mult conținut bun, vor trebui să fie prioritățile oricărui site de știri și de acum înainte. RomâniaLiberă.ro bifează majoritatea punctelor de mai sus, însă parcă trebuie să fie mai social, mai social media lover. Interacțiunea prin Facebook și Twitter trebuie să fie cât mai accentuată și mai vizibilă,  de exemplu prin niște iconițe, în partea dreapta sus, către propriile pagini de FB și Twitter. De asemenea, ar mai fi indicată și mutarea secțiunii de comentarii fix sub articol și reamenajarea spațiilor publicitare.

Conținutul știrilor e destul de obiectiv, imparțial, iar textele sunt scrise atent și documentat. Poți găsi știri și analize despre politică, societate, economie, sport, știință și tehnologie, stil de viață, dezvăluiri, reportaje, opinii, inteviuri, Aldine, zilnic, informații utile, topuri, clasamente și multe altele. Mi-ar plăcea, în viitor, o aplicație România Liberă pentru smartphone și tabletă, căci cam ăsta-i trend-ul 🙂

Lasă un răspuns