Kumfu Dracula Untold (Dracula: Povestea nespusă)

  • Post author:
  • Post category:film

Nu dau spoilere, stai fără griji, ba chiar poți să te uiți la trailer, dacă nu ai făcut-o deja, nu de alta, dar e un caz rar, trailer-ul nespunând prea multe despre acțiune sau personaje, astfel că după 92 de minute vei putea să declari, relaxat, că nu știai din trailer tot ce se va întâmpla. Acțiunea are loc în România, bineînțeles, ba chiar și actorii au prenume relativ românești: Vlad, Îngeraș, Dimitru, Lucian, Cazan, Petru sau Simion. Hollywood-ul a pus pe peliculă o istorie a României modificată, ce-l înfățișează pe Vlad Țepeș, faimosul vampir.

  • Am văzut filmul la -T– IMAX (Cinema City Cotroceni), astfel că experiența unui ecran uriaș plus senzația unui sunet “crystal clear” mi-au făcut inima să tresară la două faze mai buhuhu. Nu e un film horror, ci mai degrabă fantastic/dramă/acțiune, însă nu cred că e recomandat pentru copiii sub 14 ani.
  • Cu doi actori din Game of Thrones, cu niște efecte cel puțin la fel de mișto ca cele din trailer, cu o acțiune deloc previzibilă și cu un final pe măsură, Dracula Untold este unul dintre cele mai faine filme văzute de mine în 2014. Și nu o lălăiește aiurea timp de trei ore! E fix în pix, o oră juma’ de acțiune cursivă și intensă!
  • Aproape la fel de bun ca Guardians of The Galaxy, dar… nu prea se pot compara, fiind genuri diferite. Nota 9, de neratat (mai ales dacă ai suspinat atunci când serialul Dracula a fost oprit după primul sezon – ultima fază te va bucura nespus).
  • Ah, ca să nu te chinui cu căutatul melodiei din trailer, o embed-uiesc mai jos. (LORDE – Everybody Wants To Rule The World, melodie care a fost și soundtrack-ul de la The Hunger Games – Catching Fire)
  • Iar dacă îți plac vampirii, îți recomand The Strain, un serial cu niște vârcolaci-vampiri-extratereștrii-naiba-să-îi-ia care mai și vorbesc română, pe alocuri. Ah, în serial li se zice strigoi, dar nu te baza pe descrierea asta, că arată cu totul neașteptat și ciudat. Primul sezon are 13 episoade de 42 de minute și luni, 6 octombrie, apare ultimul episod din acest sezon. Recomand!

 

 

Lasă un răspuns