Nu mai credeți tot ce vedeți pe internet

Orice om matur știe că TV-ul manipulează, chiar și internetul, dar parcă nu la fel de mult. Cu toții cădem în capcana unei știri, unui zvon, unei declarații, dar unii chiar cred că tot ce zboară (navighează) pe net se mănâncă. Altfel nu înțeleg cum ai putea lua de bună o glumă care se vede de Marte că e caterincă. Mă rog, cu riscul de a nu mai fi luat în serios niciodată (de către unele persoane), trebuie să postez câteva chestii, pentru eternitate:

1. Cazul LOFT

 

LOFT e un club de fițe din București (a avut și locație la mare, astă vară). Nu am fost niciodată la niciunul dintre ele, însă am înțeles că ar fi desutl de scump, că dacă n-ai masă nu prea ai cum să intri, că accesul e mai strict ca la Gaia și tot așa. Ba chiar există și șepci branduite LOFT, astfel șepcile cu logo-ul Fashion TV devenind deja “so last year”.

Poate nu par, dar eu sunt un tip destul de funny, care postează des glume pe Facebook. Glumele mele, făcute de mine. Dacă sunt glumele altora, le dau cu sursă ori cu ghilimele, dacă nu știu cui aparțin. A nu se înțelege greșit, nu postez doar glume și nu sunt bancuri, sunt chestii scrise la mișto, uneori adevăruri cosmetizate miștocăresc. Cam asta s-a întâmplat și acum: weekend-ul trecut s-a redeschis clubul LOFT din București, așa că am băgat repede o glumă pe Facebook:

La redeschiderea LOFT biletul de intrare a fost o bancnota de 500 de lei pe care trebuia să o tai, pe din două, cu o foarfecă. (link)

Nu așteptam mai mult de 5-10 like-uri, în niciun caz comentarii. Am dat-o pentru că mi s-a părut o exagerare amuzantă a fițelor. Însă au urmat câteva comentarii care m-au făcut să înțeleg în ce societate trăim. Adică am ajuns să credem că asta s-ar putea întâmpla, nu nouă, că noi, majoritatea nu ne ducem la asemnea fițe, dar ar fi posibil. În România. Unde nu sunt abecedare.

 

 

Culmea, după comentariul meu și mai caterincos (cel cu 23 de like-uri), tot au mai apărut două persoane care au (cam) crezut totul.

 

 

2. Cazul Instagram

 

A revenit moda scam-urilor cu premii, doar că, de data aceasta, nu mai sunt pe Facebook, ci pe Instagram. Inițial Wizzair promitea 5000 de bilete duble în orice direcție pentru primii 5000 de followers, apoi Telekom (cont suspendat între timp) promitea 1000 de iPhone 6. Mă rog, mai trebuia să faci screenshot și să menționezi contul Wizzair/Telekom.

Cât de naiv să fii astfel încât să poți crede că o corporație, oricât ar fi ea de mare, ar da un milion de euro pentru 5000/1000 de followers pe Instagram? Eh, lasă, că unii sar de fund în sus atunci când cineva le promite 1000 de iPhone 7 (șapte!) doar pentru că este persoană fizică. Adică eu. Am tot zis că trebuie să fac doar poante/glume/caterinci cu o steluță la sfârșit care să precizeze “aceasta este o glumă”, poate atunci s-ar prinde toată lumea.

 

 

 

 

Comentarii “dăștepte” la poza mea cu iPhone 7 pe Facebook și pe Instagram.

 

 

BONUS: What was fake on the Internet this week: Everything, basically (The Washington Post)

Acest articol are 3 comentarii

  1. un Seby Anonim

    Vezi partea buna a lucrurilor: daca s-ar fi intamplat asa la clubul ala ar mai fi scazut inflatia :)) Si la mine au mai prins unii cate o gluma ca fiind chestie serioasa. Dar am o vorba: „Imi creste inima in mine cand vad un prost mai mare ca mine!”

  2. Alex

    Satul de cluburi de fite. Am fost in multe locatii care au probleme cu bautura, in sensul ca le servesc foarte calde. Unul care se respecta foloseste Dry Ice si chiar se simte.

    1. Andrei

      Alex, eşti tare.

Lasă un răspuns