Kumfu la DreamHack Masters Bucharest

Weekend-ul trecut, mai exact în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, Sala Polivalentă din București a fost cea mai geek locație din lume. A avut loc cea mai cea întrunire dedicată gaming-ului: DreamHack Masters Bucharest.

Aici s-au confruntat cei mai buni jucători profesionști, din țară și din străinatate, pentru trofee și premii în valoare totală de 120.000 de dolari. Da, am scris corect suma și acum mă cam oftic pentru că n-am pus și eu, mai din timp, mâna pe carte mouse și joystick. Evenimentul a fost urmărit online de 2,2 milioane de oameni!

  • Trofeul Champions League la DOTA 2 a fost câștigat de echipa Na’Vi – Natus Vincere din Ucraina. Băieții sunt foști campioni și dublu vicecampioni mondiali și, pe lânga urale, aplauze și trofeu, au mai primit și 75.000 de dolari, astfel câștigând, până acum, doooar un milion de dolari din gaming. E clar, mi-am greșit meseria…
  • Trofeul NESCAFÉ 3în1 Hearthstone Heroes of Warcraft a plecat în Olanda, asta după ce 72 de jucători s-au luptat pentru calificarea în top 8 (unde fondul total de premiere a fost de 10.000 de dolari). Turneul a fost câștigat de Thijs Molendijk, care a plecat și cu 4000 $.

  • S-au desfășurat și finalele campionatelor naționale, astfel că România va fi reprezentată după cum urmează: Counter-Strike: Global Offensive – echipa neXtPlease!, Dota 2 – echipa Cede Nullis Romania, League of Legends – echipa Ics Zece și la Hearthstone – MooDy. Echipa națională va reprezenta România la Campionatul Mondial de Sport Electronic de la Baku, între 13-16 noiembrie.
    Participanții la eveniment au avut ocazia să-și măsoare forțele cu jucătorii naționalei, în turneele organizate de NESCAFÉ 3in1. România se numără printre cele doar câteva țări din lume care vor fi reprezentate la toate disciplinele Campionatului Mondial.

  • Peste 1.000 de liceeni din 150 de colegii și licee din toată țara s-au înscris la Cupa Liceelor la League of Legends, câștigători fiind cei din echipa Liceului Teoretic Nicolae Iorga, din București.

  • Am urmărit concursul de Cosplay cu mare entuziasm (vedeți câteva poze mai jos), iar câștigătorii au fost Bejenaru Bianca (locul I – personajul LeBlanc), Pascal Kimi Iosefina (locul al II-lea – personajul Queen of Pain) și Sora Ștefana (locul al III-lea, personajul Infernal Nasus). Ocupanta locului I va reprezenta România la DreamHack Winter 2014, în Suedia.

  • DreamHack Masters Bucharest 2014 a fost organizat de ComputerGames.ro, cu sprijinul partenerilor principali Telekom Romania, NESCAFÉ 3in1 și Red Bull.

Am fost prezent la eveniment din partea NESCAFÉ 3in1, unul dintre sponsorii principali, care susține pasionații de jocuri electronice și care a adus echipa României de Sport Electronic la DreamHack Masters Bucharest.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns