Șoferul român și handsfree-ul

Dragă șoferule român, jur că nu te înțeleg, ai o mașină scumpă sau măcar cu niște dotări care te ajută să-ți faci viața mai ușoară ori să conduci prudent, fără să pui vieți în pericol și chiar fără să iei amenzi, și totuși NU utilizezi sistemul handsfree încorporat sau, în absența acestuia, căștile pe care le-ai primit alături de smartphone-ul tău! NU, tu preferi să stai cu o mână pe volan și una pe telefon… în cel mai bun caz, ții smartfeonul lipit de umăr, ceea ce e mai puțin grav, ai mâinile libere, dar tot nu e ok la volan.

Ah, alți deștepți activează difuzorul și țin telefonul în mână, aproape lipit de gură, de parcă Poliția te-ar amenda doar dacă îl ții la ureche. Deci, ce scuză are șoferul român, vorbitor la telefon, care nu utilizează tehnologia făcută special pentru a-i oferi posibilitatea de a vorbi la telefon fără a fi un pericol în trafic? Jur că nu înțeleg, eu, ca purtător de permis în portofel, care nu prea conduce, dar care, pieton fiind, folosesc căștile telefonului zi de zi pentru apeluri, atunci când sunt pe stradă.

 

Alte exemple de așa nu (sau ce se poate întâmpla când ești atent la telefon, nu la volan):

Foto via www.shutterstock.com

Acest articol are 2 comentarii

  1. Mihai

    Românul este by default împotriva legii. Nu îi place să fie constrâns de ceva (orice ar fi acel ceva) și se simte campion atunci când ocolește legea nerealizând că de fapt (cel puțin în acest caz) se păcălește singur. Cred ca suntem mufați genetic să ne simțim mai răi că facem lucrurile „altfel”.

Lasă un răspuns