Kumfu la GPeC Summit 2015, ziua 1

Gala Premiilor eCommerce aniversează 10 ani, prilej bun ca să ajung și eu pentru prima oară la GPeC Summit, acum, în 2015. Am bifat prima zi, aproape întreagă, am ratat petrecrea, mici probleme de sănătate, mâine voi urmări hashtag-ul official, pe Twitter și Facebook, plus live blogging, iar miercuri probabil voi ajunge toată ziua. Luni, 11 mai, prima zi de GPeC fu cam așa:

Matt Komorowski (Head of Sales PayPal Central and Eastern Europe) spunea că 25% dintre tranzacțiile online din România se fac de pe device-uri mobile față de 60-65% în UK (sunt sceptic în privința acelui 25%). Preconizează o creștere de 40% la tranzacțiile mobile din estul Europei în următorii 5 ani (probabil).

Dorin Boerescu (CEO 2Parale) Cele mai bune zile pentru cumpărăturile online sunt miercuri și joi (în detrimentul zilelor de luni și vineri).

Horia Grozea (Director Card Payments mobilPay) – a vorbit despre BitCoin, neintersant, părerea mea e ca va dispărea curând sau cel puțin nu va deveni prea utilizată. A scăzut valoarea coșului, dar a crescut numărul comenzilor (fashion) și doar 12% dintre comenzile online sunt plătite cu cardul (mai avem de crescut, dar românii vor să scoată bani de pe cardurile de sănătate, deci…).

Mai multe informații, bine structurate, găsiți la Pyuric (Cristina Chipurici) și pe Marketing20.ro (Corina Scheianu).

Lasă un răspuns