Despre cidru, Strongbow și Old Mout Cider

Probabil știți deja că băutura verii anului 2015 este cidrul cu gheață. Dacă nu, aflați acum. Mai întâi a fost lansat Strongbow, cu mare fast, la MNAC, pe 8 aprilie 2015. În România au fost aduse trei variante, Gold Apple (varianta clasică), Red Berries și Elderflower. Le prefer în fix în ordinea inversă, cel mai mult plăcându-mi cel de soc pentru că seamănă la gust cu Hugo (băutura verii anului 2014).

Eh, între timp au apărut și haterii, care făceau mofturi că Strongbow nu e așa strălucit, că Old Mout Cider este mult mai bun. Corect, are un alt gust, parcă mai rafinat, însă și prețul este dublu. Iar pentru cei care hatereau Heineken Group (distribuitorul Strongbow), e cazul să afle că și Old Mout Cider este distribuit, în România, tot de Heineken… #micdrop. Tot trei variante am găsit în magazine, Summer Berries, Kiwi & Lime și Passionfruit & Apple. Cel mai bun mi s-a părut Summer Berries, iar cel cu fructul pasiunii m-a dezamăgit puțin, pentru că mă așteptam să și aibă gust de al pasiunii fruct, nu doar de mere.

Preț Strongbow – 3,5 lei

Preț Old Mout Cider – 6,5 lei

Later edit: Mi-a fost atrasă atenția că Strongbow e la 0,33 litri, iar Old Mout la 0,5 litri, deci diferența de preț n-ar fi așa de mare. În plus, mi s-a mai recomandat să încerc Magners și Somersby – Magners n-am văzut/găsit, Somersby am băut de mere și de pere și este foarte bun, conține și suc de fructe, pe lângă cidru, se găsește deja la Mega Image și este produs sub egida Carlsberg (mai e disponibil și de mure).

Ce-mi place la ambele branduri e că sunt amuzante, Old Mout Cider are o ștampilă (pe fiecare sticlă) pe care scrie “pronounced incorrectly since 1947”, iar Strongbow are o reclamă senzațională:

 

Acest articol are 9 comentarii

  1. nwradu

    Acum refă calculul de bani luând în considerare cantitățile din fiecare sticlă.

    1. Ionuț Bunescu

      Da, corect, am găsit pe net cu 3,90 lei doza de 0.4L. Mă rog, diferența de preț există, iar când dai cu 3 lei mai mult, mintea umana vede diferența de preț mai întâi, nu că ai și 170 de ml în plus.

  2. SilviuP

    Dublu la pret, dar egal la cantitate? 🙂

  3. Ionut

    Strongbow clasic în UK e original cider, nu gold apple. D’aia si eu zic ca nu e la fel, e mai prost. Chiar acum beau originalul și nu e același lucru categoric

  4. Fix bune sunt.

    Beti voi in continuare Strongbow, ca Metabisulfitu de potasiu o sa va faca foarte bine. Cand o sa va creasca inca o mana, sa continuati sa beti.

  5. A

    Magners poti gasi de baut la Switch.eat. Am avut o surpriza placuta sa il vad in meniul de acolo, pana acum am avut ocazia doar in Anglia.

  6. Alex

    Dupa mine as bea numai Sommersby. Defat cu asta am si inceput. Fiind din Arad trecut de multe ori granita spre vest si in tesco l-am gasit acuma 5 ani. Olf Mout Cider este un pic mai dur.

Lasă un răspuns