Adio Aperol Spritz, noul cocktail de fitze este Hugo!

Deși, în România, Aperol Spritz e văzut mai mult ca un cocktail pentru femei, băutura portocalie este la mare căutare de vreo trei ani încoace. Îmi place, recunosc, și beau fără a mă gândi la prejudecățile privind Aperol Spritz-ul. E la limita de amărui acceptată de mine, deci e ok, refreshing și slab alcoolizat, numai bun pentru o seară caldă de vară. Dar de un an încoace am o nouă pasiune: cocktail-ul Hugo!

Prin septembrie, anul trecut, eram la o petrecere unde aveau doar bere, vin și Hugo cocktail. După vreo două beri am zis să încerc și cocktail-ul cu prenume de creator de modă. M-am uitat ce conține și am zis: Fie! Damn, e cel mai bun cocktail gustat vreodată de mine! Am băut vreo patru, nu de alta, dar erau făcute în pahare de șampanie, deci aveau 50-70 de ml fiecare. M-am uitat pe rețetă, am reținut și am băgat la cap: Asta e ce vreau să beau de acum încolo! Păcat că nu prea îl găsești în meniuri, nici măcar în localuri mai răsărite.

Istorie:

Hugo este un cocktail slab alcoolizat, revigorant, care conține:

  • Prosecco
  • sirop de lămâie SAU sirop de soc SAU lichior de soc (eu am băut variantele cu sirop și lichior de soc)
  • câteva frunze de mentă
  • un strop de apă minerală carbogazoasă
  • câteva cuburi de gheață
  • o felie de lime

Rețeta originală îi aparține barmanului Roland Gruber care în anul 2005 a vrut să creeze o alternativă la Aperol Spritz, așa că a amestecat 150 de ml de Prosecco rece, 20 de ml de sirop de lămâie, câteva frunze de mentă, un strop de apă minerală carbogazoasă, cuburi de gheață și o felie de lămâie (varianta cu sirop/lichior de soc a fost adaptată ulterior). Asta se întâmpla în Sanzeno (wine and cocktail bar) din Naturns, VinschganSouth Tyrol (Italia). Numele de Hugo a fost ales la întâmplare, iar din vara lui 2010, cocktailul a început să fie răspândit mai peste tot prin Germania.

 

Termin acum paharul de Hugo făcut cu un sirop concentrat găsit la Auchan, dar vreau să mă ajutați, așa că vă rog să-mi spuneți, poate știți unde pot găsi un sirop de soc bun (sau chiar lichior) ori dacă ați văzut pe la vreun bar/restaurant cocktail-ul minunat. Hai noroc!

 

   

 

 

imagini Hugo Cocktail de pe Shutterstock

Acest articol are 20 comentarii

  1. 7even

    Il gasesti de cel putin 2 ani in Charme…

    1. Ionut Bunescu

      Ce prompt ai fost! Mulțumesc pentru recomandare, revin cu păreri despre Hugo-ul de la Charme 🙂

  2. Cristina

    Sau cand ajungi in Constanta, incearca-l pe cel de la restaurantul Bacaro. Este de-a dreptul delicios!

  3. Emanuel

    Si pe mine m-a cucerit prin Martie anul trecut, cand prietenul Laurian m-a servit la un eveniment.
    Am facut o pasiune pentru acest cocktail, atat de tare incat si la nunta mea a fost cel mai baut cocktail dintr-un meniu de 27 de bauturi.
    😀
    Te inteleg perfect…

  4. amir

    Incearca cu hugo b4 exista varianta sprizt spusa de tine sau mojito dar in loc de rum pui hugo si in loc de soda water pui suc de mar verde

  5. mihai

    Sirop de soc gasesti la ikea la raionul de produse suedeze de dupa case.

  6. cipri

    Cauta St. Germain. Este un lichior de soc si are o sticla cu un design destul de usor de retinut.

  7. daniel

    Cocktailul e 8 lei la Fitoceainaria Santhe de la Sf. Gheorghe.

  8. Madalina

    Îl găsești și la Cremeria Emilia în Centrul Vechi 🙂

  9. Anca

    Cocktail Hugo am vazut in seara asta in meniul de bauturi de la Gelateria Inni, din centrul vechi. Nu l-am gustat, eu o sa -mi prepar acasa din siropul de soc bio austriac (gasit azi la magazinul Naturalia).

  10. Anca

    Rectific, siropul de soc cumparat de la Naturalia este elvetian si este din soc negru. Nu este cel de culoare deschisa galbuie, care se pune un Hugo.

  11. madalina

    Pentru doritorii de bauturi racoritoare italiene ce merg combinate cu bauturi alcolice va recomand Italian Shops tot la ei am descoperit CocaCola naturala de la Baladin…un gust super. va recomand

Lasă un răspuns