Cum să-ți bați joc de 2800 de oameni

UPDATE2: Berăria H a anunțat luni, 18 ianuarie, cele de mai jos:

Oameni cu Chef de Viaţă, va anunţăm pe această cale că vom organiza în dată de 29 ianuarie un concert cu Formaţia Azur şi Nelu Vlad, la care toţi plătitorii de bilete la concertul Generic vor avea intrarea gratuită şi câte două beri din partea noastră, noi suportând toate costurile.
Veţi fi contactaţi astăzi şi mâine de către departamentul nostru de rezervări pentru confirmarea detaliilor.
Ne cerem scuze încă o dată pentru situaţia creată în data de 15 ianuarie şi ne pare sincer rău că după mai bine de 150 de concerte reuşite cu majoritatea artiştilor din România s-a întâmplat să dăm peste o trupa ce nu pune preţ nici pe public şi nici pe înţelegerile dintre părţi, afectând astfel buna dispoziţie a invitaţilor noştri.

Later edit: Pentru ca a fost pusa aceasta intrebare – vom contacta numerele de telefon pe care au fost facute rezervarile. De exemplu o rezervare de 7 pers. la Cat. B la Generic va deveni rezervare de 7 pers. Cat. B la Azur, si cel care a facut rezervarea va putea ridica de la noi 7 invitatii la Azur.
Invitatiile se dau chiar daca s-au luat banii pe bilete inapoi, si in continuare va puteti recupera banii pe biletele la Generic.

UPDATE: Deși cifra de 2800 de oameni mi-a fost comunicată de către o chelneriță, mai multe persoane mi-au spus că a fost vorba de 1800 de spectatori (a se vedea și în comentarii). Acum mai bine de două săptămâni (mai exact pe 29 decembrie 2015), Berăria H anunța marele concert Generic & Dan Ciotoi. În doar câteva zile, evenimentul era deja sold out și chiar mă ofticam pentru că n-am mai prins bilete, deoarece îmi doream să merg la un asemnea dezmăț muzical. Mă rog, nu toată lumea a și confirmate rezervările, astfel încât am reușit să prind o ultimă masă, la propriu, era prima masă de la intrare, ultima din local, cea mai îndepărtată de scenă. 10 lei biletul (de persoană), alții au dat 15 sau 25 pentru un loc la mese mai bine amplasate.

Pentru a-ți putea revendica masa rezervată, trebuia să ajungi până la ora 21:00, concertul urmând să înceapă la 23:45. Deci aveai la dispoziție cam trei ore de mâncat, băut, făcut consumație, asta doar înainte de începerea concertului, deci se preconiza o notă de plată babană la fiecare masă.

La 23:30, o prietenă (care avea masă mai în față) mi-a scris că tocmai au fost coborâte toate instrumentele de pe scenă. Opa, zic, hai să mă duc pe pe acolo, prin față, să ciulesc urechile. Am auzit un angajat zicând, citez “s-au certat între ei pentru bani”. Ulterior am scris, pe Facebook, următoarele:

Ionuț Reportescu, live de la Berăria H, cântăcioșii s-au certat pentru bani, momentan concertul e PA. Revenim cu detalii, țineți aproape. ‪#‎Generic‬‪ #‎DanCiotoi‬

Dan Ciotoi a cerut dublul onorariului. Nu mai cântă.

N-a acceptat plata în RON, a cerut dublu, în RRON.

Oare cum ar fi ca 2800 de oameni (cifră confirmată) să plece fără să plătească.

Berăria H își asumă eșecul și dă bere gratis. #DanCiotoi #Generic

Iar ospătarii au venit pe la mese și au strâns biletele de la oameni, aducându-le contravaloarea lor, înapoi.

După trei urcări-coborâri ale instrumentelor, DJ-ul a făcut un anunț, legat de dublul onorariului + scuze și că petrecerea continuă cu Max Dragomir și trupa sa. Oamenii au huiduit permanent, foarte mulți vorbeau să plece și să nu mai plătească nimic ori să achite nota de plată cu biletele de spectacol, dar s-au mai liniștit când au auzit că se dă bere gratis toată seara.

Mulți vorbeau de contract, cum că n-ar fi existat unul, tocmai de aceea s-au “țigănit” organizatorii cu artiștii, deși adevărul cred că e undeva la mijloc. Berăria H susține că a prezentat contractul poliției azi-noapte și că evenimentul a fost declarat la UCMR-ADA. Cei de la Generic spun că nu a existat un contract, urmând să se înțeleagă între ei, la fața locului, unde cei de la Berăria H au susținut că 1200 de oameni nu au plătit bilet, fiind invitații lor.

Eu, să fi fost în locul celor de la Berăria H, aș fi dat acel dublu onorariu, cât să fi fost, 5000 de euro, deci 10.000 dublu? Dacă facem un calcul simplu, cu o medie de 20 de lei pentru biletul de intrare, la 3000 de oameni, ies puțin peste acei 10.000 de euro. Iar la o consumație medie de 30 de lei/om, mai ies alți 20.000 de euro, dintre care să zicem că ar rămâne doar jumătate, adaosul comercial. Da, este total neprofesionist și ar fi trebuit să treci de orgolii, dar nu mai bine dădeai acei 5000 de euro, decât să ai 3000 de oameni frustrați și nemulțumiți (mulți cu o vârstă de peste 40 de ani)? Să nu mai punem și alte zeci/sute de mii de oameni care vor auzi de cele întâmplate aseară. My 2 cents. Sunt curios, tare curios și tare serios, dragă Berăria H, să aflu cum se va soluționa acest conflict, căci dacă ați avut contract, așa cum susțineți, sigur nu veți lăsa lucrurile așa, date uitării. Vorba aia: Portofele, portofele / Banii n-aduc fericirea / S-a rupt lanțul de iubire.

Anunțul anulării concertului

This just happened. Audio plz.
Not cool.

Posted by Fara Oana on Friday, January 15, 2016

Răspunsul Generic

De ce nu a mai susținut Spectacolul
Dan Ciotoi și Formația GENERIC la
” BERĂRIA H ”

Posted by Liviu Adrian Ciotoi on Friday, January 15, 2016

Anunț 2

Cam asa

Posted by Miruna Mihaela Mihai on Friday, January 15, 2016

Cam așa arăta coada de la intrare, la ora 21

Cam așa arăta Berăria H, full, cu peste 2800 de persoane

Meme-ul cu Eminescu VIA Paul Matei

Acest articol are 11 comentarii

    1. Angela

      Piticu21 e distrus, Dumnezeu sa-l ierte!

  1. cineva

    fara suparare, din ce surse ati auzit ca au fost 3000 de oameni? numarul acesta de persoane nu incap nici daca stau in picioare unul langa altul dar sa stea fiecare pe locul lui la mese. au fost 1800 de persoane.

      1. Altcineva

        Nu exista 3000 de persoane.. numarul concret a fost de 1800 (pe rezervari) + ce au mai venit la liber.. si nici asa NU a fost fiecare masa ocupata

        semnat un angajat al berariei

      2. Alex

        buna sursa. ce articol de cacat.

        1. tot cineva

          absolut de acord cu punctele 9 si 13. insa este vorba de evenimente tinute asta vara atunci cand exista si terasa cu capacitate de 900 de locuri. au fost cel putin 2 evenimete private ptr care locatia a fost inchisa inclusiv terasa special pentru acesti clienti astfel capacitatea a fost de mai mult de 2500 de locuri. alteori erau concerte in interior si terasa full, din nou posibil peste 2500 de clienti. insa in interior am avut petreceri private unde am scos aproape toate mesele de la parter si a fost 2000 de oameni dintre care majoritatea au stat in picioare. 2800-3000 in interior nu se poate fizic, punct.un alt angajat…

Lasă un răspuns