Oradea, primul oraș smart din România

Avem un exemplu, acum trebuie doar replicat în cât mai multe orașe din țară. Hai, că să poate, zic. Cu bani europeni, dar și prin parteneriate publice-private, strategia Oradea Smart City se întinde până în 2025 şi are deja implementate contoare de apă citite de la distanţă, parcare plătită direct din cont, fără SMS, sistem de plată electronic pentru transportul în comun şi 60 de hotspot-uri Wi-Fi. În plus, „Municipalitatea a pus la dispoziția orădenilor încă din toamna anului trecut o aplicaţie care poate fi descărcată gratuit şi care se numeşte Oradea City Report. Prin intermediul căreia poate fi sesizată orice problemă întâlnită în oraş.” Anca Deac, Digi24

 

via Digi24

Acest articol are 3 comentarii

 1. FB

  Hot spot-urile functioneaza daca ai rabdare un sfert de ora sa ti se incarce un mail, parcarea o platesti si serverul primariei e prea busy sa preia comanda dar iei amenda iar de la ultimele 2 sesizari a trecut 1 an si nu mi-a raspuns nimeni. Dar, sigur, mai e vreme pana in 2025.

  1. Alex

   @FB: Logoreea te iubeste iar tu nu o inseli, niciodata! :))))))))))))))))). Nu mai speria lumea ca ai avut tu o user-experience nasola. Se intampla din cand i ncand, dar nu e nici asa cum spui tu. Sau esti VN (Vesnicul Nemultumit)? :))

 2. robert

  si asta e un lucru bun? stai sa vezi cand o sa-ti ia banii direct din cont si tu nu trebuia sa platesti si sa vezi atunci distractie ca e posibil sa-i recuperezi dupa un an sau e posibil sa nu-i recuperezi deloc. si sa vezi smart city atunci.))

Lasă un răspuns