Urechi de lemn sau furnici în copac?

Știi cum să faci legumele să se culce pe o ureche și să intre într-o cutie? Cine are urechi (de lemn) știe! E ca atunci când ai furnici în farfurie, furnici coborâte din copac. Te-am amețit deja? Inspiră adânc și citește mai departe! 😀

Nu e cazul să-ți aduci aminte de copilărie și de vecinul ciudat care chiar mânca furnici, e vorba despre denumirile mâncării chinezești, pe care sigur o vei adora dacă n-ai încercat-o deja. Eu recunosc, a trebuit să mă mut în București, să am un anturaj diversificat, format din colegi care mai de care, cu gusturi și diferite preferințe culinare.

Prin 2008 am comandat pentru prima oară “la chinezesc” și am fost puțin sceptic să încerc lucruri noi, așa că am ales clasicul orez cu legume și pui shanghai, vorba aia, “ca să merg la sigur”. Dar cum sunt mare pofticios și mereu degust și din farfuriile celorlalți de la masă, am aflat că furnicile în copac sunt, de fapt, bucățele mici și picante, de carne tocată, amestecate cu tăiței de orez; la fel cu pachețelele de primăvară care, culmea, nu conțin ghiocei și iarbă verde, ci sunt doar un preparat specific chinezesc, regăsit în special de Sărbătoarea Primăverii, odată cu trecerea în noul an chinezesc.

Urechile de lemn sunt niște ciuperci închise la culoare, cărnoase. Științific, această specie de ciuperci se numește Auricularia auricula-judae. În vest, este cunoscută ca urechea lui Iuda sau urechi de lemn. Asocierea între ciupercă și Iuda a fost făcută de un om de știință german, în 1888. Se spune că, după ce l-a trădat pe Isus, Iuda Iscarioteanul, unul din cei 12 apostoli, s-a spânzurat de un soc, arbore pe care crește această ciupercă în formă de ureche. Chinezii le numesc ciuperci negre.

Creativitate culinară sau înțelepciune specific chineză, domne! Iar pe lângă toate acestea, Wu Xing știe multe alte secrete și dedesubturi ciudate ale bucătăriei chinezești.

 

Wu Xing știe să prepare și să împacheteze zilnic cele mai gustoase Furnici în copac, cele mai proaspete Pachețele de primăvară și cele mai delicioase Urechi de lemn. Știe și te provoacă și pe tine să faci o călătorie către cunoașterea gusturilor, secretelor și misterioaselor cutume chinezești.

 

 

Folosește parola WU XING ȘTIE și ai 10% discount, până pe data de 31.12.2016. Cum ar spune chinezul, 祝你胃口好  –  adică poftă bună!

 

Acest articol are 3 comentarii

  1. Dorina

    urechi de lemn 🙂

  2. Claudia

    Sper că nu desconsideri oamenii care au mâncat furnici…

Lasă un răspuns