Expoziție de biciclete vintage

Când eram mic, am pedalat de zor la a mea verde tricicletă, până când un vecin mai mare a vrut să se plimbe și el cu ea, dar mi-a rupt șaua 🙁 – Apoi, până pe la 10 ani, n-am știut să pedalez pe două roți, drept urmare tot împrumutam bicicletele prietenilor din fața blocului, reușind, într-un final, să învâț să merg pe bicicletă. N-am avut niciodată una a mea, dar, odată venit în București, închiriam biciclete în fiecare vară și mă plimbam prin parc, uneori chiar și singur, era relaxarea de după job. Revenind la titlu: în weekend, eram la cumpărături, și deodată m-am trezit în față cu o “herghelie” de biciclete vechi, frumos aliniate, asigurate și încercuite de un cordon roșu .

 

Expoziția se numește ”Pedalează înapoi în timp”, iar printre cele 20 de super biciclete expuse, toate în condiție originală, se regăsesc modele precum Scapin Competitione din 1979 – renumită printre colecționarii din întreaga lume, Chesini Model X Uno 1983, o bicicleta foarte rară, fabricată dintr-un oțel extrem de ușor ori Tommasini Model Super Prestige 1987 – un model rutier de curse.

Alături de bijuteriile pe două roți, mai este expusă și o serie de tricouri purtate de diverși cicliști la diferite competiții, iar întreaga expoziție, extrem de valoroasă, nu poate fi decât privită, nu și atinsă, gen “Just watch, don’t touch!” :))

 

 

 

Expoziția poate fi vizionată până pe 28 mai, în Sun Plaza, zona Sun Atrium (lângă Cora) – https://www.sun-plaza.ro/event/pedaleaza-inapoi-timp-la-expozitia-de-biciclete-vintage/ 

 

 

 

Lasă un răspuns