Eveniment internațional de neratat în București, vara aceasta: PokerStars Festival

Confortul și civilizația sunt bune dar au o problemă: nu prea mai găsești aventură. Din toate părțile ești protejat să nu care-cumva să pățești ceva, dar nici nu prea mai ai unde să simți plăcerea aceea veche de când lumea, a aventurii. Evident, putem merge oricând în codru să hrănim vreun pui de urs care își așteaptă mama. Dar nici nu vrem să murim pentru puțină adrenalină. Așa că recurgem și noi la ce avem, aici în sânul cam prea protector al civilizației. Aici ne simțim bine, ne distrăm de minune, dar cam prea domestic. Avem nevoie și de emoții tari, iar oferta este în general mare. Însa nu poți să călătorești în stațiuni să faci bungee jumping de fiecare dată când vrei o doză de aventură. Ce-i de făcut, atunci când nu ai chef să părăsești orașul?

Să vă spun eu ce: joci poker! Nu există emoții mai intense într-un mediu urban (excludem aici metroul sau RATB-ul). Prima dată când mi-a intrat o pereche de ași (cea mai bună mână în poker) mi-a sărit inima din piept și mi-am simțit suprarenalele la debit maxim. Curgea adrenalina prin mine ca printr-o conductă. Pare ciudat să primești două cărți și să te ia transpirațiile, dar la poker așa se întâmplă. Faptul că tu și numai tu știi ce mână ai primit și faptul că trebuie să faci în așa fel încât oponentul tău să creadă că ai cu totul altceva sunt mult mai palpitante decât s-ar crede dinafară. Numai cine a jucat știe despre ce vorbesc. În atmosfera tăcută din sala de joc nu e liniște pentru că doarme lumea. E liniște pentru că tensiunea este maximă.

În sfârșit, cea mai mare aventură urbană de vara aceasta este deja stabilită: PokerStars, o serie de turnee de poker live ce se vor juca în capitală, la hotelul Marriott, sub umbrela celui mai puternic site de poker din lume, PokerStars. Un festival de poker durează câteva zile (cel despre care vorbesc va avea loc între 31 iulie și 6 august) și cuprinde câteva turnee cu taxe de intrare de la câteva sute de lei și până la „Main Event” – adică „Turneul Principal” – care va costa 1.100 de euro. Prețul e mare, însă miza este imensă: se vor da premii totale de… 500.000 de euro. Da, ai citit corect, o sumă uriașă e pregătită drept premii pentru mulți dintre cei care vor merge să joace poker la Marriott, când alții vor cheltui bani la piscină sau pur și simplu vor sta în casă să urmărească la televizor cum se distrează lumea. Detalii despre turneu, aici.

Festivalul de care vorbesc va avea jucători profesioniști de top din toată lumea, însă și amatori ca mine, cu șanse mari la un premiu gras sau la un titlu, căci pokerul nu îi favorizează mereu pe cei buni. Daca „îți intră carte” îl poți bate pe cel mai bun din lume. S-a mai întâmplat și se întamplă destul de des.

Iar taxa asta de 1.100 de euro are și ea ac de cojoc: oricine poate pune mâna pe un tichet în turneu jucând de acasă, online, turnee ieftine de calificare pe PokerStars. Cu câțiva dolari se poate ajunge în turneul mare, iar acolo… rămâne de văzut.

Daniel_Negreanu_Kevin_HartSursă: PokerNews

Ca fapt divers pentru patrioți: știați că cel mai faimos jucător de poker din lume și din toate timpurile este român? Da! Se numește Daniel Negreanu, se trage din români plecați în Canada, iar în lumea pokerului cine nu-l cunoaște pe Daniel înseamnă că de fapt nu e în lumea pokerului. E tipul din poza de mai sus, în stânga, alături de faimosul actor american Kevin Hart, și el mare pasionat de poker.

Lasă un răspuns