Am fost MC la Marathon Competition – Campionatul național de barmani

Unii dintre voi știți că mi se mai zice și Gaiță, de la 6 ani chiar. Cei cu care am interacționat măcar o dată, face2face, au înțeles și de ce. Puțini mai știu și că pe la 16 ani eram DJ/MC Gaitzah, petrecându-mi weekend de weekend în cluburile din Curtea de Argeș, asta până când m-am mutat în București, în vara lui 2008. Eh, de atunci am mai prins câte-un microfon, mai rar, pe la evenimente, unde mi-am luat în serios rolul de amfitrion. Și, de ceva timp, chiar mi-am propus, ca pe lângă job-ul full time și blogging, să revin la pasiunea mai veche, cea de MC. Cu DJ-itul mai ușor, dar nu se știe niciodată. Prin urmare, dacă tot ne-am cunoscut la tabăra de Social Media organizată de Revista Biz, unde când pun mâna pe microfon, nu-i mai dau drumul, am vorbit cu oamenii faini de la Pernod Ricard să facem ceva frumos, prin urmare anul acesta sunt MC la două dintre etapele competiției de barmani Marathon.

Prima am bifat-o deja, pe malul mării, la Ego Club Mamaia, unde a avut loc etapa Becherovka, ocazie cu care 18 barmani din toată țara s-au luptat pentru punctele puse în joc și o prea mișto experiență în Cehia, acasă la Becherovka, mai exact la Karlovi Vary – unde am fost și eu în toamna anului trecut.

Barmanii trec printr-o semifinală, unde vor prepara un cocktail după o rețetă clasică dintre cele 18 disponibile, pentru ca, în finală, cei mai bine punctați să prepare cocktail-ul cu care s-au înscris în concurs, care trebuie musai să conțină băutura etapei, în cazul de față, lichiorul pe bază de plante, Becherovka.

După cum spuneam, câștigătorul finalei pleacă în Cehia, iar cel care acumulează cele mai multe puncte, în toate etapele din acest an, va avea parte de o experiență completă la Tales of the Cocktails în New Orleans, S.U.A. – https://talesofthecocktail.com/

Așadar, dacă ești barman sau ai vreun prieten barman, https://marathoncompetition.ro/ e locul unde trebuie să arunci/arunce o privire. Au mai rămas trei etape, prima dintre ele puțin decalată de multele festivaluri pe care le avem în această vară, peste tot prin țară.

  • 19 septembrie – Jameson – Brasov
  • 17 octombrie – Olmeca – Cluj Napoca
  • 14 noiembrie – Havana Club – București – Unde va fi anunțat și câștigătorului final. Etapă pe care cred că am s-o prezint tot eu. Ne vebem acolo!

 

 

 

 

Foto: Mihnea Ratte 

Lasă un răspuns