Ce rol au găurile din căștile Apple (EarPods)

De când am Netflix, în fiecare seară bag câte un episod, înainte de culcare. Așa că iau iPad Mini din dotare, înfig EarPods-urile și dau play. Doar că azi-noapte mi-au sărit în ochi găurelele suplimentare pe care le au căștile, neînțelegând care le e rostul, așa că m-am pus pe investigat.

Microfoane sigur nu aveau cum să fie, pentru că acestea se regăsesc în mini telecomanda de pe fir, difuzoare nici atât, pentru că nu au treaba că urechea interioară, așa că… ce să fie, ce să fie?

Rolul acestor găurele este de a lăsa aerul să intre și să circule, pentru a nu crea și acumula presiune în ureche, permițând difuzorului să se miște liber, creând un sunet mai bun și un bass mai puternic.

Știam eu de ce nu suport căștile in-ear tip dop, fix de la presiunea asta pe care o fac urechilor, dar și pentru că te rupi de ce te înconjoară, fără să mai auzi ce se întâmplă în jur. Da, există și folosesc căști on-ear și over-ear mult mai bune și mai puternice, dar în ceea ce privește in-ear, EarPods rămân preferatele mele, unicele pe care le tolerez, de fapt.

Lasă un răspuns