Ultrascurte 21.03.2018

Datorită feedback-ului primit pentru ultrascurtele de ieri, m-am hotărât să reiau rubrica și să postez zilnic, dacă e, ori cât de des pot. Voi încerca să aleg 10 știri din ultimele 24 de ore, cu excepțiile de rigoare, desigur: dacă sunt mai multe interesante, le pun pe toate, dacă nu e ceva ce merită, vor fi mai puțin de 10. Ce ziceți, facem așa? 🙂

  • În București este progonzată o ninsoare de 24 de ore care va cerne un strat de aproape juma de metru, de joi dimineață până vineri dimineață.
  • Balul Bobocilor: Care este capitala Angliei? (video)
  • German police raid BMW in diesel emissions probe
  • Instagram launches Shopping in the UK

  • Tudorel Toader anunta un proiect de lege prin care detinutii care au stat in conditii necorespunzatoare primesc bani. Sindicatele din penitenciare reacţionează la proiectul lui Toader: Victimele trebuie despăgubite, nu deţinuţii. „Conform estimărilor noastre, la o durată medie a pedepsei executate de 4 ani, foștii deținuți ar urma să primească între 8.000 și 12.000 de Euro, conform cifrelor avansate de către ministrul Justiției.”
  • Fundația Orange și Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual (ANIALMG) lansează proiectul „Aplicație în limbajul semnelor” (dlmgLSR), primul mobile app din România dedicat învățării limbajului mimico-gestual, atât pentru nevăzători, cât și pentru persoanele fără deficiențe. Aplicația dlmgLSR este disponibilă gratuit în Google Play și App Store și conține un dicționar cu descrierea a peste 6.000 semne și expresii video, în limbaj mimico-gestual.

  • TAROM a lansat serviciul online de autofacturare
  • Unul dintre fondatorii WhatsApp a postat pe Twitter „It is time. „. Tot el a investit, recent, 50 mil. $ în aplicația de mesagerie instant SIGNAL, care vrea să fie o alternativă pentru WhatsApp, jurând pe roșu că Privacy is possible. Aplicația Signal este deja pe locul 49 în topul descărcărilor din AppStore. Eu mă întreb de ce Siganl și nu Telegram?
  • Deținut abia ieșit din închisoare, surprins dezbrăcat în camera a doi copii de grădiniță. Bărbatul fusese închis pentru tentativă de viol şi tâlhărie, dar a ieşit mai devreme în baza recursului compensatoriu.

  • Lectura suplimentară: Statul orizontal (sutu.ro)

Acest articol are 4 comentarii

  1. Dragos

    Frumoasa initiativa cu ultrascurtele. Keep it up. Eu de altceva voiam sa ma plang… Nu se poate face sa dispara pop-up-ul ala cu like pentru pagina de facebook? Mereu apare cand ma astept mai putin si arata si ca in secolul trecut.

    1. Ionut Bunescu

      Mulțumesc. Pop-up-ul mă ajută să câștig oameni noi care să dea Like paginii de Facebook. Din păcate nu îl pot dezactiva pentru cei care au dat deja Like. Dar scapi de el ușor, click oriunde sau ESC.

      1. TZACANEL

        De ce nu-l faci sa apara odata la 7 zile la fiecare persoana care intra?

Lasă un răspuns