Ultrascurte – 21 ianuarie 2022

    Damn, n-am mai adunat niște ultrascurte din decembrie 2020, dar acum aveam un subiect de articol, iar între timp am mai salvat câteva știri… și așa a ieșit de o selecție decentă: de la vaccinarea obligatorie din Austria, la deschiderea primului magazin Primark în România și de la Super Bowl LVI Halftime Show Trailer, la proiectul de lege AUR care vrea să elimine restricțiile pentru materialele pirotehnice (limita de deținere urcând la 100 kg, dacă tot bate Rusia la graniță, de ce nu?) și altele.


  • Austria. Parlamentarii au votat cu o largă majoritate legea vaccinării obligatorii pentru adulți, care va intra în vigoare la 1 februarie. Deși mai trebuie aprobată și de Consiliul Federal, legislația are de acum mari șanse de a deveni prima de acest fel din Europa.

  • Proiect de lege AUR – fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de petarde și artificii. Un grup de parlamentari AUR, în frunte cu George Simion, a depus un proiect de lege prin care ar fi eliminate o mare parte din restricțiile impuse accesului populației la petarde și artificii. Proiectul survine la scurtă vreme după ce o petiție online privind interzicerea completă a „pocnitorilor” a strâns aproape 60.000 de semnături, inițiatorii invocând deopotrivă pericolul reprezentat de petarde, disconfortul fonic, precum și stresul provocat animalelor de companie.

  • MAI, proiect şoc. Românii care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin ar putea rămâne fără acte de identitate. MAI a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ care ar putea lovi dur în cetăţenii care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin. Mai exact, dacă proiectul va intra în vigoare, românii care nu pot face dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin ca urmare a verificărilor făcute de poliţişti ar putea rămâne fără acte de identitate. Acelaşi proiect interzice şi înscrierea la aceeaşi adresă a mai mult de zece persoane dacă între acestea nu există legături de rudenie.

  • Primark deschide primul magazin din România, în centrul comercial ParkLake, spre sfârșitul acestui an.

  • Hana Horka: Czech singer dies after catching Covid intentionally. A folk singer from the Czech Republic has died after deliberately catching Covid, her son has told the BBC. Hana Horka, 57, was unvaccinated and had posted on social media that she was recovering after testing positive, but died two days later. Her son, Jan Rek, said she got infected on purpose when he and his father had the virus, so she could get a recovery pass to access certain venues.

    • CDC study highlights just how little risk COVID is to the vaccinated.

      If you’re still not convinced about getting vaccinated, or still believe that we need restrictive mandates to fight COVID, then you should take a look at the latest study by the CDC, highlighted by director Dr. Rochelle Walensky.

      The agency looked at 1,228,664 people who were vaccinated between December 2020 and October 2021 …

    • Of those, 2,256 developed COVID, or 0.1%

    • Of those, 189 had a serious outcome, or 0.01%

    • Of those, 36 died, or 0.0029%

    • Roughly 28 of those who died had four or more comorbidities, including immunosuppression, diabetes, and chronic kidney, cardiac, pulmonary, neurologic and/or liver disease.

      In short, if you’re vaccinated, the risk of death, or even hospitalization, from COVID is infinitesimally small. Like being-struck-by-lightning-in-your-lifetime small.

  • The Call | Super Bowl LVI Halftime Show OFFICIAL TRAILER

Lasă un răspuns