Și ție îți expiră cardul de sănătate în 2018? Uite ce trebuie să faci.

Am scris asta pe Facebook:

Și ce mai ziceți, totul bine, sănătoși? Am sunat la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pe toate numerele posibile, inclusiv două de mobil, ale persoanelor de contact pentru București. Mobilele sunt închise, la fix și la TELverde, nu răspunde nimeni. Voiam să aflu ce trebuie să fac când îmi expiră cardul de sănătate, iar cum pe site nu scrie nimic, decât pentru cazurile de înlocuire pentru pierdere/distrugere/furt sau schimbare date personale, am zis să le dau un telefon. Am dat un mail, poate răspunde cineva. Trăiască Partidul!

Later edit: Ah, am găsit, dar pe un site de știri, desigur. Cică vor veni prin Poștă. Hai să o vedem și pe asta.


Ulterior am primit mail, culmea, în 13 minute, răspunsul fiind acesta:

Bună ziua,
In conformitate cu prevederile legale, pentru persoanele ale căror carduri expira, se vor emite carduri noi.

Vă mulţumim,
Serviciul Relaţii cu Asiguraţii, Presă şi Purtător de Cuvant
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate


Dacă la telefoane nu răspund, desigur că nici formularul nu funcționează, că doar e un site al statului, care, ca oricare altul, arată ca acum 25 de ani.

Măcar am aflat de pe adevărul.ro că: “Asiguraţii ale căror carduri îşi pierd în acest an valabilitatea vor primi altele noi, urmând să le fie trimise prin poştă, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, pentru News.ro, precizând că noile carduri se află deja în curs de tipărire.”

Numai că amicul Robert Cadar mi-a comentat următoarele:

Hai sa iti spun eu un secret, eu m-am certat 6 luni cu ei ca al meu a fost defect, pana la urma a venit, insa in fiecare luna cand mergeam, imi spuneau ca vine unul nou asta pana m-a luat deoparte cineva si mi-a spus: stai liniștit nu s-au mai facut altele din 2012, deci altele noi de fapt nu existau. Asa ca sunt curios ce se întâmplă cand expiră.

Acest articol are 3 comentarii

  1. Claudiu

    Pe cardul meu de sănătate scrie 2014, deci cum să nu se facă altele din 2012? 🙂

  2. Bogdan

    Eu abia acum a trebuit sa primesc card ca am facut 18 ani si l-am primit prin posta fara probleme.

Lasă un răspuns