Aleargă pentru țestoasele din Parcul Natural Văcărești

Sigur și tu ai auzit de Parcul Natural Văcărești (sau Delta Văcărești, denumirea populară și neoficială), dar probabil nu ai ajuns în vizită pe acolo, fix ca mine. Eh, deși există din 2012, de abia acum o săptămână am avut plăcerea de a face un tur oficial al parcului. Am fost în vizită pentru a vedea cu ochii mei unde va avea loc o acțiune super drăguță: primul cros organizat pentru conservarea țestoasei de apă din Parcul Natural Văcărești. E o competiție atipică, de alergat în cadru natural, chiar în mijlocul Bucureștiului, nu pe asfalt încins și, cel mai important, totul pentru o cauză bună.

Parcul găzduiește 150 de specii de păsări, 331 specii de plante, 13 specii de mamifere, 12 specii de moluște, 5 specii de reptile, 6 specii de amfibieni, 7 specii de pești și 111 specii de insecte. Reptilele sunt următoarele țestoasa de apă europeană (Emys orbicularis), gușter (Lacerta viridis), șopîrlă de cîmp (Lacerta agilis), șarpe de casă (Natrix natrix), șarpe de apă (Natrix tessellata), iar crosul este organizat special pentru conservarea țestoasei de apă din Parcul Natural Văcărești.



Țestoasa de apă este singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna României, iar în Parcul Văcărești trăiesc aproximativ 40 – 50 de exemplare. Ele au nevoie de acțiuni concrete pentru conservarea și evitarea extincției, precum: managementul habitatului lor – pentru a le ajuta în depunerea ouălor, pentru a le proteja în sezonul de hibernare, pentru a le feri de “vânătoare”, acțiuni de gestionare a vegetației și structurii solurilor de pe marginea apelor unde ele viețuiesc și altele.



În acest sens, Sun Plaza organizează pe 29 septembrie prima ediție a evenimentului Sun Challenge Văcărești.

  • În competiție se pot înscrie maximum 250 de participanți, până pe 10 septembrie
  • Taxa individuală de înscriere este 100 lei
  • Înscrierile se pot face pe sun-plaza.ro/sunchallenge
  • Doritorii care vor să alerge pentru țestoasele simpatice din Parcul Natural Văcărești pot alege între două tipuri de distanțe: de 10,4 km sau de 15,6 km.

ÎNSCRIERI ȘI PRELUARE KITURI/ NUMERE DE CONCURS

Locație: incinta SUN PLAZA
Joi, 27 septembrie – 17.00 – 22.00
Vineri, 28 septembrie – 17.00 – 22.00

SÂMBĂTĂ, 29 SEPTEMBRIE, ZIUA CURSEI

8:15 – 8.30 Exerciții încălzire (Esplanada Nord, Sun Plaza)
8:45 – 8.55 – Ședință tehnică
09:00 START COMUN, AMBELE DISTANȚE
10:45 SOSIRE 10.4 km (2 ture circuit a câte 5 km), timp limită pentru 10.4 km
12:30 SOSIRE 15.6 km (3 ture circuit a câte 5 km), timp limită 15.6 km
13:30 – Premierea (Esplanada Nord Sun Plaza)


Deci dacă vrei să faci o faptă bună, cu numai 100 de lei, hai la Sun Challenge Văcărești și aleargă pentru niște țestoase drăguțe. Va alerga și prietenul Mariciu, să mai dea jos burgerii, deci dublu win! Din păcate, condiția mea fizică nu-mi permite să duc la bun final un cros de 10 km, așa că voi dona 100 de lei către Parcul Natural Văcărești, lucru pe care îl poți face și tu, dacă nu te poți înscrie la crosul pentru țestoase. Detalii aici: parcnaturalvacaresti.ro/implica-te

Lasă un răspuns