You are currently viewing Noi, românii, suntem triști tare

Noi, românii, suntem triști tare

Am fost aseară la Red Bull Sound Clash, a doua ediție care are loc în România. Dacă anul trecut Carla’s Dreams pierdeau în fața celor de la CTC, anul acesta Loredana a fost călcată de urs, blană de urs mai exact (Grasu XXL).

Show-ul e destul de mișto și inedit pentru piața din România, fiind un concept importat de afară, cu patru runde în care cei doi artiști se duelează de pe scene diametral amenajate în Sala Polivalentă. Vă detaliez puțin joaca și apoi vă spun de ce suntem atât de triști:

🎤 THE WARM UP

Fiecare trupă cântă 3 piese din repertoriul propriu.

🎤 RUNDA 1: ‘THE COVER’

Artiştii interpretează o melodie celebră în stilul propriu.

🎤 RUNDA 2: ‘THE TAKE OVER’

Loredana începe o piesă, Grasu XXL o preia din mers pe cealaltă scenă şi o continuă în stilul lui, apoi începe Grasu XXL şi preia Loredana… timp de 4 piese.

🎤 RUNDA 3: ‘THE CLASH’

Trupele reinterpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.

🎤 RUNDA 4: ‘THE WILD CARD’

Fiecare trupă aduce pe scenă un invitat special surpriză.


Așea, DJ a fost tot UNDOO, iar MC a fost Despot, desigur. De abia aștept ediția cu numărul 3, dacă mă înțelegeți *wink-wink*. Iar săracul Despot, jur că mi-era milă de el, căci MC sunt și eu de vreo 16 ani, deci cunoșteam sentimentul prin care trecea: Adi anunța rudele, artiștii, dialoga cu publicul și alte vorbării, iar publicul reacționa ca la teatru, în timpul piesei, ba nu, că și acolo fac mai multă gălăgie uneori. Băi, dacă ai venit la un eveniment unic în România, care are loc o singură dată pe an, fie că ai dat banii pe bilet sau ai avut invitație, dacă tot ai mai și înfruntat o ploaie în care nu l-aifi lăsat nici pe Dragnea afară (mint), bucură-te de spectacol și intră în rolul de spectator activ, că de aia erai în Sala Polivalentă, altfel ai fi văzut live-ul de acasă, cu un vin fiert în mână și cu o pisică în cealaltă.

Serios, de ce publicul român e atât de trist, comparat cu ce vedem afară, în alte țări? De ce suntem atât de triști? Că nu e doar de la vremea de afară, sunt sigur.

*Nu comparăm cu evenimente mari, de genul Untold sau Neversea, unde lumea se dezlănțuie.

(mai multe postări de aseară găsiți pe contul meu de Instagram, în stories, dacă vă grăbiți)

Lasă un răspuns