Next big thing on Netflix: The Umbrella Academy

În caz că v-ați făcut ceva planuri de Valentine’s Day, mai exact vineri seara, pe 15 februarie, cu vreo rezervare la restaurant, flori, bomboane, inimioare de pluș etc. zic să le mutați pe final de weekend, nu de alta, dar știu cu ce veți face binging imediat ce ajungeți acasă, după o săptămână grea de muncă.

Am avut oportunitatea de a vedea câteva episoade, înainte de premiera de pe Netflix, ale unuia dintre cele mai așteptate seriale ale acestui an: The Umbrella Academy. Treaba stă cam așa, într-o zi, în 1989, 43 de femei au născut din senin, ulterior șase dintre copii fiind adoptați de către un bogătaș care a înființat Umbrella Academy – un fel de X-Men-Kids, care să apere orașul de infractori. În zilele noastre, tatăl adoptiv moare într-un mod misterios, iar copiii lui, înzestrați cu puteri supraomenești, sunt puși în situația de a rezolva puzzle-ul morții bătrânului, dar și de salva omenirea din fața apocalipsei care se va dezlănțui în opt zile.

Serialul este adaptat după comic books-urile create de Gerard Way (solistul My Chemical Romance) și are ca protagoniști actori precum Ellen Page (Juno, X-Men), Robert Sheehan (Mortal Engines), Mary J. Blige, Colm Feore (Thor, House of Cards).

The Umbrella Academy nu este făcut în așa fel încât să te țină cu sufletul la gură permanent, este un serial atipic, într-un mod pozitiv, care te face să te întrebi mereu care e deznodământul, ce mai urmează, cine sunt personajele astea, oare vor putea împiedica sfârșitul lumii (și cum), toate acestea pe un soundtrack incredibil de bun, cum n-am mai auzit de mult: Tiffany – I Think We’re Alone Now / Woodkid – Run Boy Run / Queen – Don’t Stop Me Now / The Hollies – We’re Through / Nina Simone – Sinnerman / Morcheeba – Blood Like Lemonade / David Gray – This Year’s Love / Toploader – Dancing in the Moonlight / Radiohead – Exit Music (For A Film) și multe altele.

 

Deci 15 februarie 2019, pe Netflix, 10 episoade de câte o oră, cu plăcere, dați o bere.

 

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns