5 seriale de urmărit

Începutul stării de urgență ne-a prins pe toți în case, cu o poftă nebună de binging, după ce nu mai rezistam la știri. Așa că alături de minunata mea soție am băgat câteva seriale noi în listă, pe care zic să vi le recomandăm și vouă.


Modern Family a fost serialul care ne-a intrat imediat la suflet, are episoade scurte, de 20 de minute, așa că vedeam câte unul în fiecare pauză de masă de la prânz, pe tabletă. Apoi, înainte de somn, mai devoram încă trei-patru. A fost perfect pentru a ne readuce zâmbetul, în perioada nebună de lockdown. Fără nicio exagerare, pentru mine, Modern Family a urcat pe podium, alături de Friends și Seinfeld. Ah, Matt LeBlanc (Joey din Friends) a refuzat rolul lui Phil Dunphy, motivând că nu i s-ar fi potrivit (corect, părerea mea). În serial joacă Ed O’Neill (Al Bundy) și Sofia Vergara (care e super caternică). Primul episod a fost difuzat pe 23 septembrie 2009, iar anul acesta, pe 8 aprilie, serialul a ajuns la final, după 11 sezoane. Se lasă cu plâns, cam ca la Friends. (serialul e disponibil pe HBO GO și, de curând, pe Netflix).


Selling Sunset (Netflix) e un reality-show ușurel, dar foarte mișto, măcar pentru case, dacă treci peste pițiponceala agentelor imobiliare. E realitatea (puțin cam cosmetizată și dramatică, dar poate așa or fi fetele de LA) dintr-o firmă de real-estate de lux, care se ocupă cu vânzarea de case în Los Angeles. Prezintă niște proprietăți pe care nu ți le-ai permite nici dacă ai câștiga la loto, unele costă chiar și 80 de milioane de dolari, iar pe lângă partea de imobiliare a firmei deținute de doi frați, agenții imobiliari sunt numai femei, tunate, aspect țiplă, dar cu aere de vedete de Hollywood. Mă rog, e multă regie (părerea mea), dar show-ul e relaxant și fun.


History 101 (Netflix) e un show documentar, al cărui prim sezon are 10 episoade scurte, despre subiecte foarte mișto precum istoria industriei fast-food, cursa de cucerire a spațiului, ascensiunea Chinei, industria plasticului/roboților/petrolului/geneticii, SIDA, feminism sau puterea nucleară. Foarte fain, dați play cu încredere.


The Umbrella Academy (Netflix) Tocmai a apărut al doilea sezon, iar despre primul am povesti mai multe aici. Pe scurt, treaba stă cam așa: într-o zi, în 1989, 43 de femei au născut din senin, ulterior șase dintre copii fiind adoptați de către un bogătaș care a înființat Umbrella Academy – un fel de X-Men-Kids, care să apere orașul de infractori. În zilele noastre, tatăl adoptiv moare într-un mod misterios, iar copiii lui, înzestrați cu puteri supraomenești, sunt puși în situația de a rezolva puzzle-ul morții bătrânului, dar și de salva omenirea din fața apocalipsei care se va dezlănțui în opt zile.


Watchmen (HBO GO) – e recomandat să vedeți mai întâi filmul din 2009 (disponibil și el pe HBO GO), iar apoi să dați play celor 9 episoade ale serialului apărut în 2019. De pe DigiOnline citire: Este o adaptare a romanul grafic scris de Alan Moore și ilustrat de Dave Gibbons, fiind singura operă de benzi desenate inclusă în topul celor mai importante romane din istorie, potrivit Time. Romanul a fost publicat la mijlocul anilor 1980 și a inclus numeroase trimiteri la Războiul Rece. Benzile desenate prezintă o realitate alternativă în care evenimente importante nu s-au desfășurat ca în realitate-în romanul Watchmen, SUA a câștigat războiul din Vietnam, de exemplu. Nu mulți cunosc în amănunt universul fantastic al francizei, însă povestea serialului începe la 30 de ani de la evenimentele prezentate în benzile desenate, așa că e accesibilă oricui, scrie Entertainment Weekly. Serialul realizat de HBO are loc într-o realitate alternativă în care “super-eroii” sunt considerați răufăcători. (continuarea, pe digionline.ro)

Acest articol are un comentariu

  1. Adriana

    Multumesc mult pentru recomandari!

Lasă un răspuns